Koncerngemensamma projekt

Smidigaste sättet att arbeta i koncerngemensamma projekt

Allt i samma system för alla bolag i koncernen. Fakturera från ett bolag och få lön i ett annat. Rapportera tid i gemensamma projekt med medlemmar från olika bolag. Få mindre administrativa processer och nyttja hela koncernens resurser. Helt sömlöst!  

 

Arbeta i projekt med bolag inom koncernen och få automatiserad koncernbokföring i realtid 

Attestera tid och få automatiskt fakturaunderlag för alla inblandade bolag 

Allt i samma system, oavsett bolag! Skapa projekt, rapportera tid, attestera tid, fakturera och följa upp projekt inom koncernen 

Med PE får du tillgång till

Klicka dig vidare för att läsa mer om varje enskild funktion och del

Arbeta sömlöst bolagsöverskridande inom koncernen 

Ta hjälp av personal från hela koncernen i kundprojekt. Rapportera, fakturera och följ upp bolagsvis i samma system. Här är projektmodellen där alla bolag i koncernen enkelt kan samarbeta och med hjälp av behörighetsstyrning kan administrationen fördelas. Keep it in the family! 

 

Attesterad tid blir fakturaunderlag i alla inblandade bolag 

Uppföljning på alla timmar finns i bolaget som fakturerar slutkund 

Enkelt att följa upp projektmedlemmarnas presentation och ekonomi i respektive bolag 

Spara tid med automatiserad projektfakturering 

Rätt intäkt, till rätt bolag och rätt lön, till rätt projektanställd. Automatiserad projektfakturering gör att koncernbolag automatiskt kan fakturera timmar, reseräkningar och utlägg. Få full kontroll då alla transaktioner bokförs automatiskt i både huvudboken och kundreskontran. 

”Koncernprojekt är en viktig funktionalitet både för PEs kunder och för PE som bolag. Våra kunder får ett unikt effektivt arbetsflöde och PE differentierar sig ännu tydligare på den svenska marknaden som den bästa lösningen för konsultbolag.”

 

Daniel Saraste, Produktchef PE Accounting

Inga fler concern’s för dig med koncerngemensamma projekt

Rapportera tid i ett koncernprojekt och använd medlemmar från alla bolag i koncernen. Projektmedlemmar, projektadministratörer, projektledare och ekonomiansvarig arbetar alla i system och har funktioner anpassade för respektive roll.

 

Lägg till medlemmar & projektledare från andra bolag i samma projekt 

Rapportera tid precis som vanligt – alla i projektet rapporterar i samma system 

Tid kan attesteras av projektledare, projektadministratör eller ekonomiansvarig 

Enklaste sättet att samarbeta inom koncernen

Projekt med medlemmar från andra koncernbolag? Nu kan alla administrera projektet på ett och samma ställe. Underlaget hämtas och faktureras efter attest, automatiskt.  

 

Tydlig projektuppföljningAlla medarbetare har tillgång till sin projekthistorik, samtidigt som projektledarna kan se, administrera och följa upp sina egna projekt.

 

Särskilda behörigheterHar du underkonsulter som behöver tidrapportera? Ge dem särskild behörighet vilket tillåter dem att logga in i systemet och registrera tid i de enskilda projekt som är relevanta för just dem. Du har även möjligheter att automatisera självfakturering för att underlätta ytterligare.

 

Rätt behörigheter till rätt personBehörighetsstyrningen gör att du kan överlåta administrationsansvaret till rätt person, oavsett om det är en chef, projektledare eller intern projektadministratör. Historiken följer med varje transaktion, vilket gör att du kan se vem som gjort vad, och vid vilken tidpunkt. 

Flexibel projekthantering för löpande- och fastprisprojekt

Hantera både löpande och fastprisprojekt enkelt i systemet och få tydlig insyn i projektets lönsamhet. Lägg upp interna projekt eller aktiviteter för att även underlätta uppföljningen av tidrapporteringen. 

 

Flexibel projektstyrning
Styr behörigheten i respektive projekt baserat på antingen aktiviteter, priser eller medlemmar. Prissättningen i systemet är flexibel och kan utgå från produkt, aktivitet eller projektmedlem, eller varför inte en kombination av dem? 

 

Se interna kostnader direkt!
Lägg in timkostnad per anställd och aktivitet, följ upp projekt i realtid och se den interna kostnaden per konsult, direkt. 

 

Automatisk intäktsfördelning
Reglera per medarbetare hur mycket av intäkterna som ska gå till just den och hur mycket som ska gå till bolaget. Du kan också justera per medarbetare, aktivitet eller projekt. Perfekt! 

Blond kvinna skriver på tavla fylld med post-it lappar

Prata med våra experter

Fyll i dina uppgifter så återkommer en av våra experter till för att berätta mer om koncerngemensamma projekt.

Namn(Obligatoriskt)

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår Integritetspolicy