PE Accounting först att automatisera hållbarhetsredovisning genom dotterbolaget Wellfish

2 min läsning • 10 januari 2022 • Bokföring/ Redovisning

 

PE Accounting fortsätter sin automatiseringsresa och blir nu först med att erbjuda automatiserad klimatredovisning till sina kunder genom sitt dotterbolag Wellfish, i samarbete med GoClimate.

I takt med att kraven ökar på företag att klimatredovisa i hela leverantörsledet, så ökar kraven på redovisningssystemen att rapportera korrekta siffror. Idag rapporterar företag in sin klimatredovisning genom att manuellt mappa t.ex. resor, utlägg och leverantörsfakturor från sin bokföring. Detta är ett tidskrävande arbete vilket skapar friktion i bolaget och gör att många bolag inte kommer i mål alls.

 

Nu erbjuder PE Accounting genom sitt dotterbolag Wellfish och i samarbete med GoClimate, en automatiserad lösning för att få tillgång till sin klimatredovisning direkt från sin bokföring. GoClimate hjälper företag att bromsa klimatförändringar och genom att integrera klimatberäkningen in i bokföringen, så kan företagen minska sin påverkan på miljön, främst genom att minska koldioxidutsläppen.

 

Vi fortsätter vår automatiseringsresa genom att erbjuda klimatredovisning som förenklar för våra kunder, menar Olle Rydqvist, medgrundare på PE Accounting. Det känns fantastiskt att automatisera även klimatredovisningen för alla våra kunder tillsammans med GoClimate.

 

 

Vi kan alla vara med och bidra till en bättre värld, och att erbjuda företag att enkelt få koll på sin klimatpåverkan och därmed ge sitt miljöarbete rätt förutsättningar, känns både meningsfullt för företaget och för vår framtid, säger Kalle Nilvér, medgrundare på GoClimate. Att göra det tillsammans med PE Accounting gör dessutom detta arbete automatiserat och effektivt för alla parter. 

 

 

För mer information, kontakta:

Wellfish

info@wellfish.se

+46 72-403 49 84

 

Wellfish gör det enkelt för er att automatisera hållbarhetsredovisning. Integrera Wellfish med ert nuvarande system för en enkel och smidig hållbarhetsredovisning. Läs mer på www.wellfish.se

 

PE Accounting är företaget som förändrar sättet världen ser på bokföring. Vi sätter en ny standard för hur man jobbar med redovisning för tjänsteföretag och SaaS-bolag genom automatisering och standardisering av processer.

 

GoClimate är ett socialt företag som jobbar med att stoppa klimatförändringarna genom att minska världens koldioxidutsläpp. Vi har alltid klimaträttvisa i åtanke och arbetar med 100% transparens. Läs mer på www.goclimate.com

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?