Nu lanserar vi automatiserad hållbarhetsredovisning

2 min läsning • 10 juni 2022 • Bokföring/ Redovisning

 

Att fokusera på hållbarhet är en megatrend, men för många företag kvarstår fortfarande utmaningen att förstå VAD man ska rapportera på och HUR man ska ta fram datan för att få rätt rapportering. PE Accounting, en sexårig DI Gasell, som de senaste 10 åren revolutionerat sättet företag gör sin bokföring, fortsätter nu att hjälpa företag att även automatisera sin hållbarhetsredovisning. Dotterbolaget ska heta Wellfish AB och kommer att erbjuda hållbarhetsredovisning ur bolagets data till alla svenska bolag som jobbar aktivt i sitt hållbarhetsarbete.

Inför 2024 införs lagkrav för företag som omsätter mer än 350 MSEK att rapportera hållbarhet och lagkravet kommer troligtvis också innebära att detta påverkar underleverantörer. För små- och medelstora företag innebär detta en resurskrävande uppgift om man inte har ett bra systemstöd. I tillägg har det varit otydligt vad som företag faktiskt ska rapportera på. Nu har branschförbunden i Norden tagit fram en nordisk standard, NSRS (Nordic Sustainability Reporting Standard) som tros ge avtryck även i EU.

 

 

Vi har en stark tro att företag i framtiden behöver ha två sorters redovisningar: en ekonomisk- och en hållbarhetsredovisning. PE Accounting har automatiserat och förändrat sättet vi gör bokföring på i över 10 år – nu är det dags att kliva in i nästa generations redovisning: hållbarhet,  säger Olle Rydqvist, medgrundare av PE Accounting och Wellfish.

 

Företag som är kunder till PE Accounting blir automatiskt erbjudna tjänsten. Om man inte är kund, erbjuder Wellfish rapportering i ett eget, oberoende system. Wellfish kommer att drivas av Olle Rydqvist, medgrundare på PE Accounting, tillsammans med Mattias Weerasooriya (COO) och Daniel Jansson (Lead Developer).

 

För mer information:

 

Olle Rydqvist, medgrundare på PE Accounting och Wellfish
Olle.rydqvist@accounting.pe
0705- 48 89 77

 

Mattias Weerasooriya, COO och medgrundare på Wellfish
mattias.weerasooriya@wellfish.se
0791- 022180

 

Läs mer på www.wellfish.se eller på vår hållbarhetssida.

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?