10 skäl för konsultbolag att använda digital och automatiserad redovisning

2 min läsning • 5 maj 2022 • Redovisning – Konsultbolag

 

Inget har egentligen hänt sedan Luca Pacioli uppfann bokföringen år 1494, även om man lyckats trycka in bokföringen i datorerna. Det kan vara värt att påminna sig om. Nu går det att ta nästa steg – till digital redovisning.

För konsultbolag som vill höja lönsamheten finns det starka skäl att använda digital och automatiserad redovisning. Konsultbolagens vinst är mycket beroende av en effektiv verksamhet. Säljer man konsulttjänster för cirka 700 – 1500 kr i timmen får inte mycket gå fel för att lönsamheten ska bli rejält lidande. Här listar vi tio skäl till förbättrad lönsamhet med hjälp av en digitalt och automatiserad redovisningstjänst.

 

1. Bokföring i realtid ger ständigt rätt beslutsunderlag. Genom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesserna går det att i realtid få svar på bland annat:
Resultatet – hur går det för företaget just nu?
Nyckeltalen – hur når vi våra mål?
Spårbarhet – kan vi följa upp affärshändelser och beslut och varför ser siffrorna ut som de gör?

 

2. Bättre kontroll på verksamheten. I ett digitalt bokföringsverktyg är varje transaktion spårbar. Den så kallade drill down-funktionen gör att varje enskild händelse kan följas ned till minsta detalj.

 

3. Redovisningen blir korrektare – färre mänskliga fel. En dator med artificiell intelligens ersätter assistentarbetet och ekonomerna kan fokusera på affärsutvecklande tjänster istället.

 

4. Automatiserade processer sänker kostnader. Obehagliga överraskningar elimineras när notan kommer för att det tog längre tid än tänkt att till exempel hantera firmakort eller att hitta saknade underlag.

 

5. Automatiserade flöden förbättrar kärnaffären. Genom rätt processtyrning kan mycket automatiseras och det är möjligt först när allt hänger ihop. Digitalisering i alla led möjliggör automatisering på riktigt. Genom en komplett tjänst för allt ifrån kund- och leverantörsfakturor, till utlägg, tidrapportering, lön, rapporter och redovisningskonsultation så frigörs tid och organisationen kan fokusera på sin kärnverksamhet.

 

6. Redovisning on-demand – ger dig maximal fysisk frihet. Din del av bokföringen kan du sköta var som helst och närsomhelst. Du är inte beroende av pärmar på kontoret.

 

7. Digital lagring ökar säkerheten. Maximal säkerhet genom en trygg fysisk förvaring och en digital bokföring i molnet, som hanteras med högsta säkerhet.

 

8. Minska beroendet av enskilda personer. Digital redovisning innebär ett bättre processtänk, vilket ökar flexibiliteten och därmed minskar behovet av enskilda personer. Ekonomichefen kan faktiskt få en mänskligare arbetssituation.

 

9. Digitala bokslut ökar effektiviteten. Det går snabbt att göra bokslutet eftersom alla underlag är prydligt samlade i digital form.

 

10. Pappersfri redovisning – en minskad miljöbelastning. Varje svensk konsumerar i snitt 238 Kg/år. Sverige har över en miljon företag – så här finns en stor miljövinst att göra.

 

Du  kanske redan idag är nyfiken på vad ni kan göra för att effektivisera era ekonomiprocesser? Vi hjälper er gärna, hör av dig för en konsultation eller läs mer om vad vi gör via knappen här under.

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?