Vi firar en av sveriges 101 supertalanger

Olle Rydqvist grundade tillsammans med Andreas Granstedt och Matthias Hjalmarsson PE Accounting och kom igång på allvar 2011. Som företag växer vi snabbt, med 50% tillväxt mot föregående år i ett jämt högt tempo och flera nya kollegor varje månad. I år utsågs Olle till en av Veckans Affärers 101 Supertalanger. För oss som arbetar med Olle kan det kännas självklart men vi vill gärna berätta även för dig som läser vad han gör som är så speciellt.

Olle har sedan PE Accounting startade varit starkt pådrivande kring behovet av att tänka i processer, se vad som verkligen är möjligt nu och framöver och hitta rätt kombination av människor och system för att underlätta livet för entreprenörer och företag i Sverige. Han tänker ett steg längre än de flesta och vågar utmana det man lätt tror är bästa lösningen.

 

Eller som Olle skulle beskriva det själv:

 

Vår stora framgångsfaktor har varit och är vår respekt för vad en dator klarar av att göra och vad en människa bör göra såsom tekniken ser ut idag. Fokus har till exempel inte bara varit AI, utan vi ser alltid till hela processen. Vi utvecklar helt enkelt PE efter vad som krävs av både system och människor för att det ska bli korrekt och så automatiskt som möjligt. Sedan har vi tillåtit oss att växa helt organiskt och därmed även haft tid att lägga mer tid på att arbeta med vår kultur och våra värderingar. Vi har helt enkelt lyckats kombinera att vara både ett techföretag och ekonomibyrå.

 

Det finns mycket att läsa om vad vi som företag gör och hur Olle Rydqvist tänker kring tillväxt och automatisering men något som inte lika ofta nämns är hans engagemang i företagskultur och social hållbarhet. Bland annat investerar vi 1% av vår tillväxt i CSR-engagemang där vi som anställda blir personligt engagerade. Vi som vill kan till exempel vara klasscoacher och inspirera ungdomar kring vad som är möjligt i arbetslivet tillsammans med My Dream Now.

 

Vi har även gott om utrymme för att göra roliga saker tillsammans och får ta mycket ansvar men med ett starkt internt stöd från varandra. Det är helt enkelt både utmanade, roligt och utvecklande att gå till jobbet med Olle som ledstjärna. Han har dessutom lätt att koppla bort processerna och helt enkelt bara ha kul med oss andra. 

 

Olle satsar helt enkelt stort på att skapa ett företag där vi som anställda utan att egentligen reflektera över det drivs av samma engagemang, nyfikenhet och vilja att förändra saker till det bättre för företag i hela Sverige. Något som kräver mer än bara förståelse för ekonomi och processer. Det räcker inte med AI, systemprocesser och ekonomiskt kunnande utan det krävs minst sagt en ”Supertalang” för att lyckas med den resa som Olle Rydqvist tar med oss andra på.

 

Veckans Affärers lista på Sveriges 101 Supertalanger 2019 – Entreprenörer

 

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?