TEDxGöteborg och PE Accounting — en perfekt matchning

2019 är PE Accounting sponsorer av TEDxGöteborg för att slå ett slag för innovatörer och företagare i Göteborgsområdet och stödja en organisation med ett tydligt syfte att förändra världen till det bättre. TEDxGöteborgs stora fokus på ”Disrupting Status Quo” genom att tänka annorlunda passar dessutom PE Accountings historia väldigt väl.

En idé värd att sprida revolutionerar möjligheten att växa snabbt och fokusera på rätt saker!

2010 fick serieentreprenören Andreas Granstedt en revolutionerande idé under en resa i Himalaya. En idé som lett till att fler än 15.000 personer kan fokusera på att skapa värde för sina företag istället för att drunkna i administration. En idé som gjort det möjligt för fler än 600 företag att följa hur det går i realtid för verksamheten istället för att vänta på rapporter. En idé så stark, att den helt vänder upp och ner på en bransch som sedan länge stagnerat. Hans idé var att digitalisera och automatisera redovisning på allvar och ge entreprenörer möjligheten att ta bättre beslut med realtidsuppdaterade underlag.

 

Allt som krävdes för att komma igång var en aldrig sinande flod av kodrader och en stor dos redovisningskunskap. Något som han fick genom sina två medgrundare, ekonomistjärnan Olle Rydqvist och utvecklargeniet Matthias Hjalmarsson. Idén spreds vidare med hjälp av en lång rad modiga kunder och innovativa kollegor som vågade satsa på något helt nytt och dessutom sprida idén vidare till ännu fler.

 

Läs mer om PE Accountings historia.

Från idé till sponsorskap

Det ena ledde till det andra och under 2019 är PE Accounting stolta sponsorer av TEDxGöteborg, en organisation med full fokus på idéer som är värda att sprida. En perfekt matchning där PE Accounting är med och driver intresse för TEDxGöteborg och på samma gång har möjlighet att berätta om sin egen idé.

TEDxGöteborg 18 februari – ett innovativt startskott på året

Årets höjdpunkt är eventet ”Disrupting Status Quo” i Göteborg den 18 februari. Under eventet kommer besökare få en närmare inblick i personer och organisationer som har gjort saker på ett annat sätt än vad som förväntas av samhället.

 

PE Accounting är på plats och berättar mer om hur företag och entreprenörer kan dra nytta av deras idé för att växa och fokusera på det som är viktigast för just deras företag.

 

Under eventet kommer en rad föreläsare hålla sina egna TEDxTalk. Listan fylls på i takt med att de avslöjas.

 

Erik Gatenholm

Erik är medgrundare och CEO på Cellink, har fått utmärkelser såsom ”Forbes 30 under 30”, Young entrepreneur of the year, Innovator och the year, Startup of the year, Arvid Carlsson Entrepreneurial Award och är en del av Prins Daniels Fellowship. Erik kommer berätta om hur han utmanar traditionella lösningar inom medicin med hjälp av teknik som kan förändra livet för kommande generationer.

 

Maria Ahlin

Maria är en erfaren talare, författare, utbildare och ledare för organisationen Changing Attitudess. Med hjälp av hård fakta och statistik utmanar hon myter och uppfattningar kring porr och sexköp. I sitt TEDxTalk fokuserar hon på effekterna av porrkonsumtion och vad vi kan göra för att förändra attityder som i slutändan leder till sexköp.

 

Fredrik Sträng

Fredrik gick från att ha varit rädd för höga höjder till att ha nått toppen på fler än nio toppar över 8000 meters höjd. Han har dessutom ett Guiness världsrekord på sin meritlista. Fredriks TEDxTalk kommer handla om vår relation till risker och rädsla och hur det vi normalt tänker är riskabelt ofta inte är förankrat i verkligheten. Genom att ändra vår bedömning av risker menar Fredrik att vi kan få ett rikare liv och ta bättre beslut.

 

Dorna Behdadi

Dorna Behdadi är doktorand inom praktisk filosofi på Göteborgs universitet. Hon har dessutom en examen i biologi och har studerat kognitiv vetenskap, neurovetenskap och filosofi med fokus på vårt medvetande. Hon kommer i sitt TEDxTalk att lyfta frågor kring AI och medvetande med fokus på de moraliska utmaningar vi alla bör fundera över.

 

Cal Orre

Cal har en master i kemiteknik och har senaste 10 åren arbetat för RFSL med extra fokus på sexuell hälsa och HIV-prevention. Med sitt TEDxTalk vill Cal göra oss mer medvetna om hur det är att leva utanför samhällsnormen, ge oss större frihet att vara och leva som vi vill på alla sätt och dessutom visa oss att möjligheten finns att göra annorlunda val.

 

Aron Flam

Komiker, författare, ekonom och debatör med ett stort intresse för kulturella tabun. Aron har varit med i många podcast, TV och radioproduktionern och har stora mängder följare i sina egna sociala media kanaler. Aron vill lösa vad han beskriver som en Svensk kulturell neuros och delar i sitt TEDxTalk sina tankar kring Svensk kultur och dess underliggande fundament.

 

Josefin Dahlberg

Författare till självbiografin ”Idag är jag fri”, talare och influencer. Driver bland annat en podcast och sprider positiva budskap i sociala medier. Josefin lyfter i sitt TEDxTalk tabuer kring alkoholism och visar att det aldrig är försent att ändra sig. Ett riktigt inspirationstal.

 

Niklas Wennberg

Niklas Wennberg har på kort tid startat upp och driver en stor akvaponisk anläggning i Göteborgs slakthusområde. Akvaponi är system som kombinerar vattenlevande djur och växter i en symbiotisk miljö för att använda alla resurser utan att påverka hav och klimat. Niklas vill med sitt TEDxTalk berätta hur han med Akvaponi vill göra Sverige och andra länder till en del av en större hållbar blå protein revolution.

 

Gabriella Överödder

Gabriella är Generaldirektör på Effektiv Altruism Sverige, har en kandidatexamen från Cambridge universitet och arbetar på att ta reda på hur vi kan göra så mycket gott som möjligt varje dag. Hon berättar i sitt TEDxTalk bland annat om hur vi genom att använda vetenskap kan öka effekten av det positiva vi gör som personer, många gånger om.

 

Ilma Caprnja

Ilma arbetar med att öka kunskap, motivation och integration i samhället långsiktigt för att kunna förse näringslivet med rätt kompetens i framtiden. Hon använder mattematik för att motivera studenter att tro på sin egen förmåga. Målet är att visa på vikten av hårt arbete och ge studenterna möjligheten att bli aktörer i skolan istället för att bara vara mottagare. Ilmas TEDxTalk handlar om just detta och hur vi kan förändra synen på utbildning för dagens studenter som ska forma vårt samhälle i framtiden.

Vill du veta mer om digital och automatiserad redovisning?

Det finns massor att läsa här på vår site och du är förstås alltid varmt välkommen att höra av dig direkt till oss med dina frågor så kan vi ta reda på hur digitalisering och automatisering av redovisning kan stödja just ditt företag.

 

En riktigt bra start kan också vara att läsa vår fina guide ”10 skäl att digitalisera redovisningen”.

 

Generellt så är PE Accounting optimerat för företag med omkring 5 till 500 anställda som bedriver någon form av tjänsteverksamhet.

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?