Ny integration mellan PE Accounting och Younium gör det enklare för SaaS-bolag att växa!

X min läsning

Younium_1200x627_release_simon-eleieEn integration mellan PE Accountings ekonomisystem med hög automatiseringsgrad och Youniums hub för abonnemangshantering gör det möjligt för SaaS-bolag att hantera komplexa abonnemang och sköta allt som rör ekonomin på ett nytt och smartare sätt. Kombinationen av de bägge systemen blir ett kraftfullt ekosystem där automatisering minimerar administrationen från abonnemang till betalning, bokföring, analys och resultat.

Skalbarhet en stor fördel för SaaS-bolag med Younium och PE Accounting

Simon Model, Implementeringschef på PE Accounting berättar om bakgrunden till integrationen.

I takt med att din SaaS-tjänst växer och abonnemangen utvecklas, både i volym och variation ökar behovet av att hela tiden ha kontroll över vad som sker och kunna styra verksamheten efter det som fungerar bäst. Detta utan att dras med ökade kostnader för ren administration, något som traditionellt blir ett hinder när mer fokus behöver ägnas åt att växa.

Vi har flera framgångsrika SaaS-bolag som kunder och just abonnemangshanteringen har varit en utmaning, både för dem och för oss. Det blir helt enkelt snabbt väldigt komplext. Younium har framgångsrikt lyckats skapa en plattform med rent fokus på just abonnemangshanteringen där möjligheten till analys och bra insikter är god. De kompletterar helt enkelt de optimerade flöden vi på PE Accounting skapar kring ekonomi och redovisning.

Hög automatiseringsgrad med PE Accounting gör stor skillnad för SaaS-bolag

Emelie Linheden, Head Of Marketing på Younium förklarar varför just integrationen med PE Accounting är spännande.

Hela vår filosofi bygger på att våra kunder ska få så hög grad av kontroll och automation kring sina abonnemangsbaserade intäkter, spara tid och fokusera på det som är viktigt. Det passar väldigt bra med ett system och tjänst som PE Accounting där automatisering är i fokus och allt hänger ihop i effektiva flöden. En unik sak som verkligen gör skillnad för de som har många abonnemangskunder är att alla intäkter och ändringar på befintliga abonnemang beräknas, faktureras och periodiseras automatiskt. Något som annars genererar mycket administration med andra system.

vilka är Younium?

Younium är en smart abonnemangshub för bolag som har en avancerad abonnemangsaffär eller har abonnemang som sin huvudsakliga intäktskälla. Deras tjänst växer snabbt både i Sverige och internationellt och har bland annat Scrive, Voyado och Storykit som kunder.

I Younium finns utöver själva abonnemangshanteringen förstärkt rapportering och analysmöjligheter för SaaS-relevanta KPI:er för att både se vad som sker idag, hur det sett ut historiskt och hur det kan se ut framöver. Exempelvis finns rapporter för ARR, MRR och CMRR (Comitted Monthly Recurring Revenue) och insiktsmöjligheter kring både contraction, dvs- när en kund väljer ett mindre abonnemang och churn.

• Kontroll över abonnemangshanteringen, oavsett komplexitet
• Skalbar tjänst med koppling till PE Accounting
• SaaS-bolagspecifika KPI:er underlättar analys av både er egen och era kunders verksamhet

vilka är PE Accounting?

PE Accounting skapade 2011 Sveriges första ekonomisystem som automatiserar redovisning och har sedan dess framförallt fokuserat på SaaS-bolag och konsultverksamheter i tillväxt. Du sköter allt som rör ekonomi i ett system med revolutionerande hög automatiseringsgrad och stöd från ett eget team ekonomer. Allt till ett fast månadspris. Specialister hjälper dig att ställa om till best practice inom automatiserad ekonomi för din bransch.

• Ett system för all ekonomi och lön + eget ekonomteam
• Hög automatiseringsgrad och rapporter i realtid
• 100% kontroll och fokus på kärnverksamheten

Vill du veta mer om PE Accounting + Younium?

Är du PE Accounting-kund? Kontakta din konsult så kan ni tillsammans stämma av med Younium som driver själva integrationen om hur det skulle fungera för er på bästa sätt.

Är du inte PE Accounting-kund? Boka en avstämning med rådgivare för att få veta mer om hur PE Accounting och Younium skulle fungera för er.

 

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?