Ny finansieringstjänst för våra kunder, i samarbete med SEB!

X min läsning

SEB_peaccounting_finansiering_800pxlNu lanserar vi tillsammans med SEB en ny finansieringstjänst för tillväxtbolag. Tjänsten kallas PE Block och gör det möjligt att låna pengar baserat på grupper av kundfakturor till villkor som tidigare endast varit tillgängliga för större bolag.

Vi har en stor del kunder som är mycket framgångsrika och på samma gång i en tillväxtfas där de behöver rörelsefinansiering i perioder. De får däremot sällan lika bra villkor som mer etablerade stora företag och administrationen blir för tung. Det här är ett sätt att komma åt det problemet och göra deras tillväxtresa enklare både i med och motgångar,  berättar Pontus Björnsson, CEO, PE Accounting.

2019 blev SEB delägare i PE Accounting och vi driver tillsammans ett innovationsarbete kring teknik som ska förenkla för företag. Den nya finansieringstjänsten bygger på en direkt integration mellan deras system. Kundens kundfakturor som utgör säkerheten stäms av mellan systemen och det mesta av administrationen kring finansieringen automatiseras helt.

Tekniken och tillförlitligheten med PE Accounting blir för oss på SEB den kvalitetsstämpel som gör den här typen av tjänst möjlig. Vi blir hela tiden uppdaterade kring hur det går för kunden och vet att siffrorna stämmer. Det gör det möjligt att erbjuda finansiering som både kostar mindre för kunden och är säkrare för banken. För oss som satsar mycket på tillväxtbolag är det här en naturlig väg att gå, förklarar Sharona Gessler, chef för Business Development, Corporate Market, på SEB.

Några av fördelarna med Fakturafinansiering

Fakturafinansiering (factoring) är ett sätt för ditt företag att snabbt frigöra kapital ur kundfordringar
och förbättra likviditeten. Med kundfordringarna som säkerhet kan du finansiera företagets tillväxt
på ett smidigt sätt.

Med fakturafinansiering pantförskriver du alla dina fakturafordringar till SEB. Med dem som säkerhet lämnar SEB en finansiering upp till 80 procent av kundfordringarnas värde.

Tillsammans med PE Accounting erbjuder SEB en finansieringstjänst med följande fördelar:

 • Samlingsfakturering med integrerad fakturafinansieringslösning samt påminnelse- och kravhantering i ett system.
 • PE Accounting ansvarar för stora delar av administrationen kopplat till fakturafinansieringen, vilket innebär mindre administration för ditt företag.
 • Säkerställer att ditt företag har en god ordning och kontroll på er reskontrahantering.
 • Full sekretess mellan SEB och PE Accounting.

Detta får du med PE Block:

 • Generera fakturaunderlag automatiskt.
 • Bokför och periodisera fakturan direkt.
 • En flexibel finansieringslösning med säkerhet i kundfordringar som frigör företagets likviditet.
 • En passande finansiering för bolag i tillväxtfas med kapitalbehov där krediten följer försäljningsutvecklingen.
 • Avstämningsrapport automatiskt genererad och skickad till SEB.
 • PE Accounting tillser automatiskt att fakturor har rätt överlåtelsetext.
 • Automatisk avprickning av reskontran i PE Accountings system.
 • Resultaträkning och reskontra i realtid.

Är du redan PE Accounting kund och vill veta mer?

Ta kontakt med din företagsrådgivare på SEB eller ring SEB:s fakturafinansieringspecialister på 0775-51 50 50

Är du inte kund men vill veta mer om PE Accounting och SEB?

Kontakta oss direkt så tar vi reda på hur vi kan hjälpa ditt bolag på bästa sätt.

Om oss på PE Accounting

Vi erbjuder en kombination av sitt egenutvecklade ekonomisystem och redovisningstjänst. Deras kunder sköter allt som rör ekonomi i ett och samma system med hög automatiseringsgrad och får stöd av ett team av ekonomer med fokus på just deras bolag. Allt till ett fast månadspris. Dessutom får nya kunder under de första 1 – 2 månaderna hjälp av ett specialistteam med att ställa om till mer effektiva och säkra ekonomiprocesser. PE Asccounting har senaste fem åren blivit Di Gaseller, används av fler än 800 företag och mer än 20.000 användare. SEB är delägare sedan 2019 med fokus på gemensamma innovationer som förenklar för företag.

Om SEB

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas i ett 20-tal kontor världen över med cirka 15 500 medarbetare. Den 31 december 2020 uppgick koncernens balansomslutning till 3 040 miljarder kronor och förvaltat kapital till 2 106 miljarder kronor.
Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?