PE Accountings medgrundare invald i Srf:s styrelse

Ekonomitjänsten PE Accounting har sedan 2011 varit pådrivande för automatiseringen av redovisningsbranschen och tidigare i år blev SEB delägare. Nu är medgrundaren och VD’n Olle Rydqvist invald i Branschföreningen SRF konsulternas styrelse. Enligt Olle är syftet att lyfta värdet av löne- och redovisningskonsulternas roll framöver när den traditionella manuella redovisningen i allt större utsträckning automatiseras.

Jag inser att det finns en stor rädsla för framtiden bland många som arbetar med redovisning.

 

Allt mer av det traditionella manuella redovisningsarbetet sköts av datorer som både tycker det är roligt, kan arbeta dygnet runt och dessutom göra det mer effektivt än vad som är möjligt för en människa. Det påverkar redan många redovisningskonsulters vardag och kommer att förändra deras arbetsuppgifter rejält de kommande åren.

 

Jag hoppas att jag genom mitt engagemang och min kännedom om vad som sker i utvecklingen kan hjälpa branschen att hänga med och ligga i absoluta framkant. Värdet av redovisnings- och lönekonsulternas kompetens måste lyftas ut ur administrationsfacket och in i framtiden, berättar Olle Rydqvist, medgrundare och VD på PE Accounting.

PE Accounting har sedan starten 2011 växt med 50% per år, blivit DI Gasell senaste tre åren och tagit in SEB som delägare tidigare i år. När detta skrivs har PE Accounting 100 anställda, varav de flesta är ekonomer och utvecklare. Kombinationen av hög servicenivå från dedikerade redovisningskonsulter, ett egenutvecklat system och förståelse för vad ett system klarar av är enligt dem själva en nyckel till framgången.

Det är viktigt att förstå att det krävs rätt strukturer för att på allvar förändra traditionell och manuell redovisning. Det ställer krav både på det interna ledarskapet hos de företag som vill förändra hur de arbetar och på oss som leverantörer, som arbetar med att utveckla den teknik och de processer som gör det möjligt.

 

Våra redovisningsekonomer arbetar inte på samma sätt som på en traditionell redovisningsbyrå. De har tillgång till stöd och strukturer som gör det möjligt att minimera all form av handpåläggning. De kan därmed lägga mer kraft på att kontrollera så att allt stämmer och fokusera mer på våra kunders behov av stöd och rådgivning.

 

Lön- och redovisningskonsulter måste helt enkelt planera för att använda sina kunskaper för analys och rådgivning i större utsträckning och lägga mindre fokus på manuellt administrationsarbete.

 

Jag anser att vi som driver den tekniska utvecklingen framåt behöver ta ett ansvar för att lyfta värdet av lön- och redovisningskonsulternas kunskap så att både branschkollegor och kunder förstår varför personer med rätt kunskap är en enorm styrka när alltmer sköts av systemen, avslutar Olle Rydqvist.

PE Accounting används av fler än 700 företag med mellan 5-600 anställda och har omkring 17.000 användare. Redovisningsbyrån har kontor i stockholm, Malmö och Göteborg men hjälper tjänsteföretag i hela landet.

 

Vilka är PE Accounting?

PE Accounting är en komplett tjänst för företagets ekonomi med ett egenutvecklat system som sköter traditionella ekonomiprocesser på automatik. Specialister på redovisning och system ingår som rådgivare och support, allt till ett fast pris per månad.

Vilka kan använda PE Accounting?

Om ett företag säljer timmar, fasta arvoden eller digitala tjänster så går det att automatisera det mesta av den löpande administrationen. Tjänsteföretag med 5-500 anställda är huvudsakliga målgruppen.

 

Exempel på branscher:

 • Konsultbolag
 • Mediabolag
 • Reklambyråer
 • Utvecklarbolag
 • SaaS-bolag (digitala tjänster, system)

Vad är den stora skillnaden mot andra ekonomitjänster?

Genom att kombinera vår egen mjukvara med dedikerade redovisningskonsulter och utvecklingsteam kan vi ta ansvar för hela ekonomiprocessen, helt utan mellanhänder. Det gör att vi kan automatisera mer än andra system- och redovisningsleverantörer och leder till att både CEO:s, CFO:s, företagsledningar och myndigheter får rätt information och rapporter snabbare och än vad som annars är möjligt.

I PE Accounting går det bland annat att sköta…

 • Tid- och kvittorapportering direkt i mobilen
 • Kund- och leverantörsfakturering
 • Inrikes- och utrikesbetalningar
 • Projekthantering
 • Löner, traktamenten, beläggning, utlägg och provision
 • Rapporter, uppföljning och dashboards
 • Bokslut, deklaration och rådgivning
 • Bokföring
 • Finansiering
 • Revisorrapporter
 • Integrationer med andra system via öppet API eller SQL

6 skäl att välja PE Accounting

 1. Med PE Accounting kan allt som rör ekonomin skötas i ett och samma system, som är direkt kopplat mot bank och BGC. Det gör det möjligt att automatisera manuell ekonomiadministration, minska risker för mänskliga fel och spara stora mängder tid och resurser.
 2. Ett kvalificerat implementeringsteam hjälper er att ställa om till effektivare, digitala och automatiserade ekonomiprocesser.
 3. Hög servicenivå från tre konsulter som sätter sig in i ert företag och sköter allt ifrån månadsbokslut till kvalificerade redovisningsfrågor.
 4. Företagets ledning kan följa upp verksamheten i minsta detalj och ta bättre datadrivna beslut baserat på rapporter som uppdateras i realtid.
 5. Allt ingår till ett fast pris som beräknas per år baserat på företagets volymer: bland annat transaktioner och antal anställda.
 6. SEB är delägare i PE Accounting och vi samarbetar kring tekniska innovationer som ska underlätta för tjänsteföretag. En garanti för att du väljer en tjänst som håller nu och på sikt.
Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?