Nu automatiseras gigekonomin!

Idag lanseras gig-plattformen Workamo som ska utmana de stora aktörerna inom fakturering och lön för den som inte har eget företag. I bakgrunden finns ekonomisystemet PE Accountings teknik för automatisering samt startup-fabriken EPTI. Tillsammans säger de sig både kunna förenkla för arbetsgivare och se till att det blir mer kostnadseffektivt att vara frilansare utan företag. Enligt dem är det möjligt att erbjuda Workamos tjänster till giggare för halva priset relativt stora aktörer på marknaden tack vare att de kan automatisera mer och hålla nere sina egna kostnader.

Workamo har sedan våren testat sin beta version med utvalda kunder och resultatet är, enligt Workamo själva, över förväntan. Bland annat har giggare helt utan digital kunskap lyckats fakturera sina kunder inom ett par minuter. Plattformen är enligt grundarna byggd utifrån två perspektiv företagen som anlitar giggare och giggarna själva. Syftet är att sticka ut från branschen i övrigt där man oftast valt att helt utgå från giggaren.

 

– Det här är helt rätt i tiden. De senaste månadernas stora konjunktursvängningar har fått både arbetsgivare och arbetssökande att leta efter nya modeller. Tekniken har dessutom kommit så långt att mycket kan skötas per automatik tillsammans med PE Accountings lösning och EPTI’s teknik. Eftersom Workamo står på denna digitala grund behöver vi inte anställa mycket personal för att göra det vi gör, vilket i sin tur leder till att vi kan hålla nere både kostnader och administration för frilansare och företag, berättar Olof Norlander, VD på Workamo.

 

– För oss på PE Accounting är det här ett första steg för att kunna erbjuda fler aktörer möjligheten att skapa nya tjänster och plattformar med hjälp av vår teknik. Vi säkerställer helt enkelt att allt kan skötas så automatiskt som möjligt och är både pålitligt och säkert. Min förhoppning är att många fler än Workamo ser möjligheterna med att skapa nya spännande tjänster där vi kan underlätta administrationen. Den så kallade ”gig-ekonomin” är bara ett område där vi nu och på sikt kan göra stor skillnad, förklarar Olle Rydqvist, medgrundare och CEO på PE Accounting.

 

– Med en plattform som Workamo blir det helt enkelt mer kostnadseffektivt att vara frilansare eller för den delen ta in rätt kompetens vid rätt tillfälle som företag. Det är något vi på EPTI själva kan se behövs när vi satsar tillsammans med våra olika startups och partners. Alla vill kunna fokusera på det de är bäst på. Du ska inte behöva vara ekonom för att kunna erbjuda dina tjänster till andra eller vara rädd för extra administration om du vill köpa dem”, säger Måns Pontén Söderlind, Vice VD & Partner på EPTI.

Kort om Workamo

Workamo gör det möjligt för både frilansare och företag inom gigekonomin att enkelt ta och få betalt till ett lågt pris. Allt är försäkrat med schyssta villkor och det mesta sker helt på automatik bland annat genom ekonomisystemet PE Accountings välbeprövade system och processer för redovisning.

 

Presskontakt Workamo:
Olof Norlander, CEO
olof.norlander@workamo.com

Kort om PE Accounting

PE Accounting är en kombination av redovisningsbyrå och ekonomisystem med fokus på att automatisera den traditionella manuella redovisningen med sitt egenutvecklade system, hålla hög servicenivå och leverera så realtidsuppdaterade beslutsunderlag som möjligt.

 

Tjänsten är helt skalbar och fungerar lika bra för företag med 5 som 500 anställda. Kunderna består till större delen av tjänsteföretag som säljer timmar, fasta arvoden eller digitala tjänster. PE Accounting används av fler än 750 bolag och 20.000 användare (Sept 2020).

 

Sedan början av 2019 är SEB delägare och PE Accounting har blivit Di Gaseller senaste fyra åren med en tillväxt om 50% årligen mot föregående år.

 

Läs mer om PE Accounting – redovisningsbyrå och ekonomisystem.

Kort om EPTI

EPTI är en venture builder som grundades i Stockholm 2017 och finns på åtta platser i Europa. Med en kombination av mjukvaruutvecklare, entreprenörer, designers och investerare så arbetar vi efter devisen ”we empower innovation”.

 

Genom att använda distribuerade team för att bygga, investera i och transformera idéer globalt har EPTI en bred bas av kompetenser och erfarenheter både inom varierande industrier och platser runt om i världen.

 

Presskontakt EPTI:
press@epti.com
Läs mer om EPTI

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?