Tre framgångstips från ett trefaldigt Di Gasell företag

PE Accounting har blivit Di Gaseller för tredje året i rad och växer med 50% mot förra året. Vår revolutionerande tjänst som kombinerar ett komplett automatiserande ekonomisystem med redovisningskonsultation är en fortsatt succé! Det är förstås helt fantastiskt och vi är tacksam över att ha så många fina kollegor och kunder som gjort det möjligt! Inget har kommit av sig självt och PE Accounting:s grundare Andreas Granstedt vill hemskt gärna dela med sig av tre saker som varit viktiga för honom som entreprenör.

Tre framgångstips från Andreas Granstedt

1. Släpp kontrollen och anställ stjärnor!

Ett stort hinder som jag tidigt såg hos mig själv och andra är behovet av kontroll . I början kan det kännas konstigt att anställa personer som är bättre än en själv och det gör att man gärna anställer någon som går lätt att styra. Gör inte den missen. Hitta istället de som är bäst i världen på det de gör och se till att vara ett stöd, så att de kan utveckla sin fulla potential och göra sin grej av det. På så sätt ökar du dessutom managementbandbredden.

 

EXEMPEL: När jag grundade PE Accounting gjorde jag det tillsammans med Olle Rydqvist som var expert på ekonomi och Matthias Hjalmarsson som var lite av en savant på systemutveckling. Matthias skrev om det mesta av koden jag börjat skriva och Olle satte standarden för hur vi skulle bygga organisationen och redovisningsprocesserna. Bägge med avsevärt bättre resultat. Sedan anställde vi steg för steg experter på olika områden och om och om igen har jag kunnat släppa kontrollen och se andra ta PE Accounting långt längre än vad jag hade klarat av om jag fått bestämma allt.

2. Fokusera på både intäkter och leverans

En långsiktigt hållbar verksamhet måste ha fokus på att skapa intäkter. Jag tror att många underskattar hur viktigt det är för att verksamheten ska kunna överleva och växa på sikt. Man måste dessutom se till att leverera något som är i världsklass. Ett företag som har ett smart sätt att tjäna pengar men inte levererar en bra tjänst är inte långsiktigt hållbart eller vice versa.

 

EXEMPEL: Redan från starten lade vi stor vikt vid att PE Accounting både skulle ha ett starkt säljteam och en extremt stark säljkultur i hela bolaget. Alla skulle se sin del i att vi gjorde nya affärer och dessutom göra precis allt för att varje kund skulle bli fruktansvärt nöjd. Tack vare det har vi kunnat växa stadigt sedan dess. Nöjda kunder har rekommenderat oss vidare och är fortfarande ett av de största skälen till att vi kommer i kontakt med nya företag.

3. Var ödmjuk och tro på framtiden

Det sägs att nöden är lösningarnas moder och det har stämt väldigt väl för mig. Behåll alltid din ödmjukhet och prestigelöshet, för så fort du blir kaxig kommer nästa käftsmäll. Var tacksam för att det går bra idag och våga tro på framtiden. Det har alltid varit en drivkraft för mig och har gjort att jag lyckats där andra givit upp.

 

EXEMPEL: Jag började berätta om PE redan innan systemet var på plats och vågade tro att vi skulle klara av att leverera det jag lovade. En del saker blev precis som vi tänkt oss och andra inte alls. Det satte hög press på oss att utveckla systemet och hela tiden vara ödmjuka när det dök upp problem och nya krav från våra kunder.

Fortsätt uppmärksamma företag som växer organiskt!

Sist men inte minst tycker jag det är väldigt bra att DI genom Di Gasell uppmärksammar företag som växer organiskt och är lönsamma. Det glädjer mig att det dessutom är väldigt många företag i år!

Fler än 5 anställda och skalbar tjänst, en framgångsfaktor för PE Accounting.

För att vi ska kunna ligga i teknikens absoluta framkant och även i framtiden fortsätta växa organiskt fokuserar vi framförallt på företag med minst 5 och upp till ungefär 500 anställda. Vinsten med automatiseringen blir större i takt med att bolagen växer och allt vi utvecklar är avsett att vara skalbart. Våra kunder är oftast verksamma inom någon form av konsult- eller SaaS-företag men vi har idag en stor mängd olika varianter. De flesta inom media, management, programmering, teknik, rekrytering och egna smarta digitala tjänster. En häftig effekt av att vi idag kan automatisera så mycket som vi faktiskt gör är att vi har kunder med omkring 300 anställda som bara har en person dedikerad till ekonomin.

Hör gärna av dig  till mina fantastiska kollegor i Stockholm, Göteborg eller Malmö om du vill veta mer om PE eller boka in dig direkt via vårt formulär för att prata om hur PE skulle kunna hjälpa er få liveuppdaterade beslutsunderlag och en ekonomitjänst som håller även i framtiden.

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?