Automatiserad lönekartläggning– ett viktigt kliv mot hållbart företagande

1 min läsning • 17 maj 2022 • Lön – Hållbarhet

 

Lönekartläggning är inget nytt för HR- och löneavdelningar, men skapar oftast mycket mer jobb och kan verka vara en oöverstiglig uppgift i att få fram korrekt data. Nu lanserar PE Accounting ytterligare en revolutionerande automatiserad tjänst som ger dig lönekartläggningen i ditt bolag, inklusive en benchmark med andra PE kunder. 

Redan 2008 blev det lagstadgat att man som arbetsgivare behöver kartlägga löneskillnader mellan könen som utför lika eller likvärdigt arbete. Diskrimineringsombudsmannen kräver att arbetsgivaren både ska kartlägga och analysera, dvs. hur lönerna är satta samt en genomgång av nuvarande löneläge. Om du dessutom är ett företag med 10 eller fler anställda måste denna process dokumenteras.

 

PE Accountings kunder kan nu kartlägga med ett enkelt knapptryck i systemet, exportera ut filen för dokumentation och i tillägg analysera kartläggningen genom att jämföra med andra PE kunder.

 

Lönekartläggningen är ytterligare ett steg i automationsresan för PE Accountings kunder. Nu kan man som kund lägga mer tid på att analysera data och agera, istället för att jaga in korrekt data”, menar Olle Rydqvist, medgrundare på PE Accounting. ”Dessutom tar man ett rejält kliv mot att bli en jämställd arbetsgivare, vilket är positivt för hela bolagets hållbarhetstänk.

 

För mer information, kontakta:

 

Olle Rydqvist, co-founder på PE Accounting

 

olle.rydqvist@accounting.pe

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?