PE Accounting tar upp kampen mot administrationskrävande koncernredovisning!

Koncernredovisning kräver mycket kunskap och stora mängder tid. Rapporter tas fram i efterhand och är svåra att använda för löpande beslut. För att en gång för alla ändra på det har vi utvecklat den första helautomatiserade och liveuppdaterade koncernredovisningsmodulen för tjänstebolag i PE Accounting med omkring 5-500 anställda. En helt unik möjlighet att följa din koncerns siffror live med stöd av automatiserade processer. Vi har kunnat utveckla den tack vare att allt i vårt egenutvecklade affärs-/ekonomisystem är byggt från grunden för automatisering och att våra kunder kan sköta allt i ett och samma system och tjänst. Det här är bara början på något riktigt stort! //Jenny Alfvén, Produktchef, PE Accounting

Vilka är PE Accounting?

Med PE Accounting kan du sköta allt som rör ekonomin i ett och samma affärs-/ekonomisystem med hög automatiseringsgrad. Dedikerade ekonomer för just ditt bolag ingår och sköter bokslut, deklarationer och löpande support. Du fokuserar helt på kärnverksamheten och vet dessutom hur det går för företaget, precis när och var som helst. Allt till en fast månadskostnad.

 

PE Accounting är specialiserade på tjänsteföretag i storleken 5-500 (och större) anställda och har idag fler än 800 bolag som kunder och 20.000 användare.

Vad finns nu I koncernredovisningsmodulen?

  • Resultat- och balansrapporter som uppdateras live med drill down funktionalitet.
  • Tydlig och enkel vy för löpande koncernavstämning.
  • Koncernstruktur och automatiska processer kopplat till aktieboken.
  • Koncerninterna transaktioner.
  • Enkel hantering för avskrivningar av Goodwill.
  • Möjlighet att styra kontoplan och kategorier från moderbolaget

Vad kommer framöver I koncernredovisningsmodulen?

  • Stöd för att kunna ställa ut fakturor till koncernbolag, så kallat ”Intercompany Expense”.
  • Stöd för utländska koncernbolag och bolag som inte finns i PE.

Varför är det viktigt att automatisera koncernredovisningen nu?

– Vår vision har sedan starten varit att kunna automatisera redovisningen så att det blir ett uppdaterat beslutsunderlag istället för myndighetsrapportering. Det gör att mer resurser kan ägnas åt värdeskapande aktiviteter istället för manuell administration. Denna nyhet driver utvecklingen ett steg närmare det målet, förklarar Olle Rydqvist, medgrundare av PE Accounting.

 

– Vi har ju lyckats med den löpande redovisningen på bolagsnivå så nu ökar vi takten och tar ett grepp om koncernredovisningen också. Jag tror det är extremt viktigt att den här förändringen kommer nu när så många företag inser hur snabbt saker kan vända. Det blir helt enkelt nödvändigt att ha kontroll i realtid även på koncernnivå, fortsätter Olle Rydqvist.

 

– Det stora värdet är att allt uppdateras live utifrån siffrorna från samtliga bolag du har i PE Accounting och allt går att följa ner till minsta lilla detalj, förklarar Jenny Alfvén, Produktchef på PE Accounting.

 

– Du får en helt unik möjlighet att följa din koncern och se allt som sker precis idag och inte vänta upp till ett år till nästa koncernredovisningstillfälle. Det här blir extra kraftfullt för dig som är Controller, VD och Ekonomichef som kan ägna mer tid åt analys och beslut istället för utredningar och rapporter avslutar Jenny.

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?