5 saker en ekonomiansvarig lika gärna kan göra på distans

4 min läsning

En god glass, en spännande bok, ett dopp i havet och absolut ingenting mer, eller? Det optimala är att kunna ta det lugnt under hela semestern. Men det är inte alltid det går att resa bort en längre tid som ekonomi- eller verksamhetsansvarig. Kan man ändå resa bort kan det krävas viss koll på vad som händer. Tack och lov går det mesta idag att sköta även i skuggan av ett svajande parasoll eller på altanen vid semesterstugan.

5 bra saker att göra där du är, var det än är

  • Attestera och betala ut löner med ett klick – vem vill vara på kontoret 25:e juli?

 

  • Attestera och betala leverantörsfakturor – ska du sitta jour går det lika bra i en båt om alla fakturor hanteras digitalt i systemet.

 

  • Attestera och skicka kundfakturor – intäkterna kommer även om du är i stugan när de går iväg, allt underlag finns i systemet.

 

  • Ha koll på resultatet – färdiga rapporter som är uppdaterade i realtid stämmer även om du är vid poolen.

 

  • Balansera ekonomin med rörelsefinansiering – semesterveckorna kan vara tuffa, lös det direkt i samma system som allting annat och betala bara för det ni använder.

Semestervänlig ekonomi?

Ett bra sätt att planera för ekonomiprocesser som ger mer utrymme för semester är att läsa tex vår roadmap för automatisering av ekonomiprocesser. Den innehåller alltifrån workshops till färdiga mallar och exempel.

De har lyckats väldigt bra med sitt samarbete och vill med en praktisk ebok underlätta för dig som är entreprenör och funderar på att ta in investerare eller dig som är investerare och tänker på hur du ska kunna samverka på ett bra sätt med entreprenörer.

Boken är skriven utifrån samtalen som ligger bakom för att vara personlig och transparent på ett sätt om ofta är svårt att komma åt kring relationen riskkapital och entreprenör.

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Relaterade artiklar

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?