Smarta rapporter i realtid med SQL analytics

SQL Analytics är en tilläggstjänst i PE som ger kunder access till sin egen databas. Kunder som har tjänsten aktiverad kan, via ett standard SQL-gränssnitt, skapa och läsa ut anpassningsbara rapporter som uppdateras i realtid. Tjänsten kan i sin tur integreras med andra kompatibla BI-lösningar för att rätt person ska få rätt information, helt i realtid.

För vem?

PE:s standardrapporter är bra men alla kunder är unika. SQL Analytics är till för alla som vill ha ökad kontroll och insikt, anpassningsbar och flexibel uppföljning och/eller integrerade BI-lösningar.

Hur fungerar det?

En databas lagrar information i tabeller som hänger ihop med varandra via relationer. När man anslutit till tjänsten så kommer man åt dessa tabeller via en klient. SQL är det programmeringsspråk som används för att ställa frågor mot databasen. Genom att skriva SQL-frågor kan man på ett strukturerat sätt läsa ut den information man behöver på det sätt som man önskar.

 

Läs mer i vårt produktblad här.

Vem ansvarar för integrationen?

Kunden ansvarar för integrationen. PE ansvarar för underhåll och drift av SQL-lösningen samt stöttning vid access och uppsättning. I slutändan är det kunden, som kopplar upp sig på lösningen, som ansvarar för förvaltningen.

Så kommer du igång

PE Accounting kund:
För att kunna ansluta till tjänsten så behöver man:

 

  • En MySQL eller MarinaDB kompatibel klient
  • Användarnamn, Ex: user_1_2 (user_userID_companyID)
  • Lösenord (token)

 

Prata med din ansvariga konsult på PE om du vill ansluta till tjänsten. PE kommer att behöva två saker för att dela ut access:

 

  • Ett mobilnummer till ekonomiansvarig (för att skicka användarnamn och lösenord)
  • En dedikerad IP adress från vilken användaren kommer att ansluta (säkerhetskrav)

 

Inte PE Accounting kund?
Begär testbolag, användarnamn och lösenord via detta formulär.
Alternativt kontakta oss här så återkopplar vi till dig inom kort.

Vill ni bli partner till oss?

Kvitto och utlägg i PE säljs inte separat utan är en del i PE Accountings helhetslösning med affärssystem och ekonomteam. Resultatet blir extremt effektiva flöden och total kontroll över ekonomin.

(Obligatoriskt)

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår Integritetspolicy