SEB – överföringar mellan egna konton i PE

Du som kund i SEB kan nu göra överföringar mellan dina egna konton direkt i PE Accounting. På det sättet kan du alltid se till att ha rätt saldo, i rätt valuta, på kontot inför kommande fakturabetalningar. Genom att betala fakturorna i rätt valuta från början slipper du den automatiska valutaväxling som banken gör och det blir därmed mer kostnadseffektivt. Med integrationen ser du även dina saldon på samtliga konton i realtid, även om de inte är anslutna via ISO20022. Helt kostnadsfritt. 

Fördelar

  • Du slipper logga in i SEB för att göra överföringar
  • Du får valutakursen presenterad direkt när du gör överföringar mellan olika valutor
  • Du får realtidsuppdatering av saldot på dina konton via integrationen

För vem?

Främst för företag som har flera konton i SEB och vill underlätta administrationen av saldot på kontona, exempelvis för att säkerställa att det finns pengar på rätt konto inför fakturabetalning.

 

Även för dig som idag betalar många fakturor i utländska valutor från ditt SEK-konto. Med denna integration underlättas hanteringen av dina konton vilket göra att du kanske vill öppna valutakonton som du kan göra betalningarna från, vilket är ett mer kostnadseffektivt alternativ.

Så kommer du igång

Logga in i PE Accounting och klicka på menyraden ”Bank”. Gå till ”Intern överföring” och använd ditt mobila BankID för att starta igång integrationen mot SEB. För att även få realtidsuppdatering av dina saldon behöver du göra samma sak på fliken Kontoöversikt. Tänk på att du behöver ha rätt behörighet i SEB för att kunna göra detta. En tumregel är att om du kan göra överföringar i SEB:s internetbank kommer du kunna göra det från PE Accounting.

Vem ansvarar för integrationen

PE Accounting ansvarar för integrationen, men styrs även av de behörigheter ditt företag och du som användare har i SEB.

Vill ni bli partner till oss?

(Obligatoriskt)

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår Integritetspolicy

Kom igång med PE

Över 2 000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag.

Är det din tur nu?