The Stellar Collective och PE Accounting – en framgångssaga

The Stellar Collective är ett av Sveriges snabbast växande och mest framgångsrika IT-konsultbolag med en tillväxt på 156% 2022 och hela 2784% sedan starten 2020. Tillsammans med PE Accounting har de hittat ett vinnande koncept för att dubbla sin omsättning över de kommande åren.

 

”Det finns inget innan PE. PE Accounting var givet redan från start!” Daniel J:son Lindh, VD på The Stellar Collective

Daniel J:son Lindh, VD för The Stellar Collective, i tjocka svarta glasögon och orange tröja, poserar framför företagets logotyp på deras huvudkontor i Stockholm. Bilden inkluderar ett citat: 'Jag lägger relativt lite tid på ekonomin för att vara ansvarig för ett företag som omsätter 250 miljoner, och behovet av att anställa en ekonomiresurs i företaget är långt borta tack vare stödet från PE Accountings ekonomiteam".

Exemplarisk konsultleverans & strålande tajming

The Stellar Collective är företaget som trotsade pandemin och inte bara överlevde, utan blomstrade. Från 8,7 miljoner, 2020 till 250 miljoner, 2022. Detta var en bedrift som ledde till att Cinode utsåg företaget som vinnare av Konsultkollen 2023.  Grunden till deras framgång säger de ligger i en unik affärsmodell, driven av självledarskap, generositet och exemplarisk leverans. Sedan starten har The Stellar Collective på bara tre år, vuxit till en verksamhet med över 50 anställda och omsätter idag en kvarts miljard. Och med på resan redan från början har PE Accounting varit.

 

 

”Det finns inget innan PE. PE Accounting var givet redan från start!” Daniel J:son Lindh, VD på The Stellar Collective

PE Accounting en självklarhet från start

Daniel som är VD och en av de fem grundarna av The Stellar Collective, såg det som en självklarhet att redan från början implementera PE Accountings löne- och ekonomisystem. “Vi är ett bolag som vill jobba lean och effektivt med interna system och processer så att vi kan fokusera på det som skapar värde för våra kunder, anställda och branschvänner istället. Då var PE Accounting ett självklart val.”

 

“Sen starten 2020 har vi ökat vår omsättning med 2784% och det tror vi framförallt grundas i ett generöst och modernt erbjudande till våra anställda – med bl a självledarskap, en 80/20-modell och delägarskap – högkvalitativ och tillförlitlig leverans till våra kunder, ett stort nätverk av och fint samarbete med goda vänner i branschen och så klart vikten av att ha kul på vägen. Kanske också en gnutta tur med timingen. Att ha PE Accounting som leverantör av inte bara ett bra ekonomi- och lönesystem, utan också av ett helt team med kompetenta ekonomikonsulter till vårt förfogande, har stöttat The Stellar Collective:s tillväxt och affär från början till nu.” Daniel J:son Lindh, VD på The Stellar Collective 

 

Så för att skala snabbt passade PE Accounting’s erbjudande bra för The Stellar Collective, som sen start har skött all sin ekonomi i systemet tillsammans med kundansvarigt ekonomiteam från PE. Daniel är ensam på bolaget med att arbeta med ekonomi, och samarbetar därför nästan dagligen med sitt ekonomiteam på PE Accounting.

 

“Jag lägger relativt lite tid på ekonomin för att vara ansvarig för ett företag som omsätter 250 miljoner, och behovet av att anställa en ekonomiresurs i företaget är långt borta tack vare stödet från PE Accountings ekonomiteam.” Daniel J:son Lindh, VD på The Stellar Collective

Ekonomisystemets moduler är pottlöner & underkonsultmodulen vässar erbjudandet

The Stellar Collective fungerar både som konsultmäklare och konsultbolag. Som konsultmäklare kan de så gott som alltid garantera kunderna högkvalitativa konsulter samtidigt som de både hjälper branschvänner ut i uppdrag och öppnar upp möjligheter för sina anställda, eller “Members” som de kallas, hos nya spännande kunder. Till sina anställda erbjuder de en generös ersättningsmodell samtidigt som de anställda fattar sina egna beslut om allt från lön, pension och semester till utbildningar och arbetsredskap. Det är bland annat så de har skapat en miljö där människor trivs, utvecklas och kan växa.

 

”Både pottlönesystemet och underkonsultmodulen i PE Accounting:s system har varit avgörande för att stödja vår affärsmodell” – Daniel J:son Lindh, VD på The Stellar Collective

 

Genom PE Accountings pottlönesystem kan konsulterna själva enkelt styra sin lön och via underkonsultmodulen, även kallad självfakturering, kan underkonsulterna smidigt rapportera tid och utlägg samt automatiskt fakturera kunderna via The Stellar Collective.

 

”PE Accounting:s system underlättar verkligen vår ekonomiska administration. Och samarbetet med PE’s duktiga redovisningskonsulter har bidragit till väldigt bra ekonomiprocesser och säkerhetsställandet av vi har rätt förutsättningar för tillväxt.” – Daniel J:son Lindh, VD på The Stellar Collective

 

Daniel’s favoritegenskaper med PE Accounting

 

  • Att allt finns samlat i samma system – som är enkelt att navigera, lätt att förstå och intuitivt
  • Stödet för pottlöner, självfakturering och den integrerade kravhanteringen via Billecta
  • Redovisningskonsulterna – att ha ett helt team med experter som är service minded och kompetenta, ger oss rätt förutsättningar och gör samarbetet mindre personoberoende

Framtiden för konsultbolaget The Stellar Collective – dubbla sin omsättning

Under 2023 siktar The Stellar Collective på att behålla sin position på marknaden samtidigt som de förbereder sig för en snabb och explosiv tillväxt när konjunkturen vänder. Ett av målen framåt är att fördubbla omsättningen på en kvarts miljard till en halv miljard under de kommande åren.

Vi ser fram emot att fortsätta vår spännande resa tillsammans med The Stellar Collective och är otroligt tacksamma över att få ha varit med redan från start.