Oakwood

Oakwood är en digital designbyrå grundad 2006. De skapar unika varumärkesupplevelser i alla digitala kontaktytor. Oakwood var Di Gaseller och även VA superföretag under 2016. De har använt PE Accounting i 6 år och vuxit stadigt under hela perioden. Sebastian Broms, CEO och grundare delar med sig av sin upplevelse av hur det är att använda PE Accounting under tillväxt.

Från traditionell till digital bokföring

Innan vi bytte till PE Accounting hade vi en traditionell bokföringslösning där vi helt enkelt skickade iväg allting till en bokföringsbyrå. Vi växte och jag förstod att vi var i behov av en ny lösning för att få bättre löpande kontroll över ekonomin. Jag träffade då PE:s grundare Andreas Granstedt på Founders Alliance 2011. Vi delade frustrationen över hur mycket som är manuellt arbete där den digitala utvecklingen borde underlätta. Han kom förbi oss på Oakwood och berättade hur PE Accounting helt enkelt rationaliserar och digitaliserar bokföring på ett helt nytt sätt. Det lät väldigt bra och kändes då som nu som en självklarhet, som det alltid borde vara. Jag har sedan dess realtidskoll på vår ekonomi, det går inte att få på något annat sätt.

Lösning

Allt hänger helt enkelt ihop och öppet API är guld

 

Nu har vi haft PE Accounting så länge att det känns självklart att det är så det ska fungera. Vi slipper helt enkelt onödigt manuellt arbete och systemet ser till att allt hänger ihop med Bokföringen, automatiskt. Något som var väldigt lockande för vår del, är att det finns API lösningar så att vi kan knyta ihop de olika systemen vi har och koppla på nya om behovet dyker upp. Något som många andra alternativ inte erbjuder idag. Vi kan helt enkelt själva utveckla det vi vill ska samverka med PE Accounting systemet. Rent krasst förutom att det är effektivare att jobba med så är det för oss en stor fördel att vi inte behöver ha en ekonomichef utan kan outsourca. Om vi fortsätter växa kanske vi behöver ha någon internt också som komplement.

Utfall

Sparar tid och är perfekt för konsultverksamheter

 

Vi har haft PE i 6 år och upplevelsen är att det flyter på, går väldigt smidigt och sparat en hel del tid. Löner med mera går direkt via banken vilket verkligen underlättar och sparar massor av tid. En stor fördel för oss som driver konsultverksamhet är att projektledaren kan skapa sina fakturor och skicka iväg dessa direkt samt hantera leverantörsfakturor. Kvittohanteringen är dessutom smidig för alla. Vi har växt snabbt och då har det verkligen varit bra med en skalbar tjänst i takt med att behoven förändrats.

Därför är PE bäst för tjänsteföretag

Det handlar till stor del om att PE Accounting från början är byggt för just tjänsteföretag och alla processer som utvecklats har haft det i åtanke sedan första dagen. Därför kan vi garantera att PE Accounting är en perfekt tjänst för dessa. Berätta gärna mer om era utmaningar så kan vi förklara hur ni skulle kunna använda PE Accounting för att utvecklas framöver.