MarketDirection

För att kunna fakturera sina kunder snabbare och lägga mer tid på verksamheten behövde MarketDirection ställa om från tidskrävande administrativt arbete till ett mer realtidsuppdaterat ekonomisystem. Idag kan MarketDirections VD Johan Laudon känna sig trygg med att myndigheterna får rätt underlag i rätt tid och att han när som helst kan ta reda på hur det går för bolaget.

MarketDirections VD Johan Laudon kände ett behov av att vara snabbare och mer flexibla ut mot kunderna. Hanteringen av faktureringen gick alldeles för långsamt. Lösningen på det här var att byta ekonomisystem. Tack vare skiftet har de sparat mycket tid som de nu istället kan lägga på den egna verksamheten. Även medarbetarna har sparat tid genom att arbeta i systemet.

 

Vi kan när som helst få fram den information vi behöver.

 

Johan har även uppskattat den löpande konsultationen hos PE. Han har kunnat vända sig till just sina konsulter med sina frågeställningar och fått snabb återkoppling varje gång. Även om kontaktpersonen bytts ut så har övergången varit smidig och inte påverkat kommunikationen. Även skiftet till PE och den onboarding som skedde var smidig.

 

Det handlar om att kunna fokusera på rätt saker och inte lägga onödig tid på administration och andra lättare uppgifter utan istället skapa förutsättningar att leverera bra grejer på egen hand, säger Johan.

 

Läs gärna mer om MarketDirection och deras verksamhet på www.marketdirection.se

10 konkreta skillnader med PE Accounting

1. Effektiva genomtänkta processer frigör enormt mycket tid som kan användas till mer värdeskapande aktiviteter

2. Kundreskontran stämmer automatiskt av fakturanummer mot kundinbetalningar

3. Kund- och leverantörsfakturor kan periodiseras på automatik

4. Betalningar går direkt via PE så det är sällan någon behöver logga in i banken

5. Utläggen hanteras på ett mycket smidigare sätt och risken för manuella misstag har minskat

6. Leverantörsfakturorna kommer direkt in i systemet, attesteras av rätt person, bokförs på rätt konto och sedan betalas de, allt i ett svep

7. Lönehanteringen har blivit extremt mycket enklare

8. Bokföringen har förenklats rejält då väldigt mycket sköts automatiskt och transaktionerna flödar in direkt från banken

9. Integrationsmöjligheterna med andra system har gjort det möjligt att förbättra MarketDirections interna processer

10. Bra stöd från PE Accountings dedikerade konsulter och support

 

Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur PE skulle kunna hjälpa er att få liveuppdaterade beslutsunderlag och en ekonomitjänst som håller för tillväxt!