Kvadrat siktar mot framtidens ekonomifunktioner med PE Accounting

Hur skalar man upp ett företag med hjälp av en automatiserad ekonomilösning som tjänst? När det partnerägda konsultbolaget Kvadrat, som arbetar inom IT, teknik, ledning och verksamhetsutveckling, ville växa tog de hjälp av PE Accounting. Idag har de smidiga och automatiserade processer för sin ekonomiavdelning- och nu vill de satsa på framtidens lösningar.

Hur skalar man upp ett företag?

Under 33 år har bolaget Kvadrat stöttat toppkonsulter med kompetensutveckling, gemenskap och trygga ekonomilösningar. De är landets största nätverk för egenföretagande konsulter med 450 personer anslutna. Idag har Kvadrat vuxit till tolv bolag som finns på elva orter runt om i Sverige. Den utvecklingsresan innebar att de behövde öka sin kapacitet inom ekonomiavdelningen.

 

Redan för 6 år sedan såg vi ett behov av att kunna öka vår kapacitet gradvis och obegränsat”, berättar Björn Widlund, CFO på Kvadrat. ”Vi letade efter ett ungt och modernt företag som delar Kvadrats syn på hur man bäst kan effektivisera ekonomiprocesserna. Då PE:s prismodell dessutom var i nivå med vad vi ansåg vara rätt för denna helhetslösning var beslutet enkelt.

 

Med hjälp av automatiserade ekonomifunktioner via PE kunde Kvadrat skala upp och stötta sina anslutna konsulter och kunder betydligt smidigare. PE Accountings öppna API:er möjliggjorde att flera av Kvadrats egna system kunde integreras mot dem redan från start. Och nu står Kvadrat inför nästa steg i sin expansion.

 

Vi växer och det betyder bland annat att vi vill ha fler automatiserade processer för ekonomihanteringen. Vi vill minimera manuell handpåläggning och satsa på värdeskapande arbete för våra kvadratare, våra anställda och våra kunder. 

 

Säker och smidig ekonomihantering

 

Idag omsätter Kvadrat 700 miljoner kronor. De har cirka 450 medarbetare, samtidigt som de hanterar över 363 uppdrag i månaden.

 

Det viktigaste för oss är att våra anslutna konsulter har det så bra som möjligt. Vi kombinerar fördelarna med att vara anställd med fördelarna med att vara egenföretagare – utan nackdelarna. Sedan 1988 har vi utvecklat ett komplett ekosystem för konsulter som innehåller allt du behöver för ett lyckligt konsultliv.

 

Med tjänsterna från PE Accounting får Kvadratarna service med fakturor, reseräkningar, leverantörsfakturor och betalning samt löner. PE används även för stöd med bokföring och koncernredovisning.

 

Vi har egen ekonomipersonal men behöver inte lägga lika mycket tid på bokföring eller årsbokslut, allt det gör PE Accounting tryggt och säkert. Det är alltid mycket som ska göras i månadsslutet och vid årsslut, men PE stöttar oss så att allting fungerar effektivt och smidigt.

 

Framtidens lösningar med automatiserade processer

 

Kvadrat vill fortsätta satsa på sin ekonomifunktion och få fram ännu snabbare och effektivare lösningar för sina medarbetare och kunder.

 

Vi vill inte sitta still utan ta nästa kliv framåt. Vi vill automatisera alla uppgifter som kan automatiseras.

 

Manuellt arbete innebär monotona arbetsuppgifter och skapar större risker för manuella misstag.

 

Vi vill få bort alla manuella handpåläggningar och vi vill stötta våra kunder i att göra detsamma. Framöver kommer det gå ännu fortare med automatiska attestflöden och att integrera API:er till externa leverantörer. På så sätt blir det lättare att få ut data som exempelvis hjälper till att räkna ut pensioner direkt i systemet. Med hjälp av PE Accounting kan vi slippa krångliga Excelark med data som kan manipuleras.

 

Kvadrat ser även fram emot att använda fler tydliga dashboard för att få en överblick i PE över koncernens bolag.

 

Vi är på en förändringsresa tillsammans med PE Accounting, och med dem känns nya lösningar säkra och trygga. Vi får proaktivt stöd för att hitta morgondagens lösningar.

 

Effektiva tidsplaner och redovisningar

 

Björn är väldigt nöjd med hur samarbetet har gått hittills. Alla projekt går enligt tidsplanen och redovisningar har aldrig behövt stressas fram.

 

Vi är supernöjda! Vår koncernredovisning och årsredovisning fungerar friktionsfritt. Kvadrat har tillsammans med PE en bra tidplan och en god kommunikation med våra revisorer. Jag har redan rekommenderat PE Accounting till andra företag som behöver stöttning med sin expansion.

 

Nu ser Kvadrat fram emot nästa steg och fler effektiva lösningar.

 

Vi jobbar tillsammans med PE Accounting, mot nya gemensamma mål. Det är en bra fart på utvecklingen som kommer att bidra till att vi kan växa säkert och samtidigt stärka vår personal och våra kunder på deras egen utvecklingsresa.

 

Läs mer om Kvadrat här. 

 

Är ni också ett konsultbolag på en kraftig tillväxtresa? Hör av dig till oss så får ni en gratis konsultation!