Kundcase

Hopsworks gick från administrativa hinder till full ekonomisk klarhet med PE Accounting & Konstrukt

Den ledande plattformen för maskininlärningssystem, Hopsworks, gör rätt investeringar i rätt tid med PE Accounting och Konstrukt. I takt med en växande marknad krävdes bättre prognoser och mer effektiva redovisningsprocesser för Yaroslava, som är ensam ansvarig för Hopsworks ekonomi.

Yaroslava Yatsuk, ekonomiansvarig på Hopsworks, med tjänster från PE Accounting: momsrapportering, skattedeklarationer, årsredovisningar, bokföring.

Bakgrunden till implementering av PE & Konstrukt

Maskininlärningsplattformen Hopsworks stod inför en stor tillväxtfas som krävde skarpare och effektivare ekonomistyrning för att göra rätt investeringar och fatta rätt beslut, i rätt tid. Yaroslava Yatsuk, som är ekonomiansvarig på Hopsworks, hade en vision om total kostnadskontroll, men fastnade lätt i tidskrävande Excel-arbete och manuella uppgifter. Utmaningarna med att skapa pålitliga prognoser och ineffektiva redovisningsprocesser försvårade situationen ytterligare.

PE Accounting en självklarhet från start

PE Accounting erbjöd Hopsworks en skräddarsydd löne- och redovisningslösning, inklusive bokföring, momsrapportering, skattedeklarationer och årsredovisningar. Tillsammans med Konstruks budget- och prognosverktyg kunde Yaroslava få den kontroll hon behövde.

 

PE Accounting och Konstrukt har gett mig den struktur och det systemstöd jag behöver för att enkelt jämföra min plan med verkligheten, planera framåt och ge välgrundade rekommendationer, berättar Yaroslava.

Fördelar med att kombinera PE & Konstrukt:

Kombinationen av PE Accounting och Konstrukt för sin ekonomihantering, låste upp en helt ny nivå av effektivitet och kontroll. Den integrerade lösningen har inte bara strömlinjeformat Hopsworks ekonomiska processer utan även transformerat hur de hanterar sin ekonomi.

 

 

  • Total kostnadskontroll – Hopsworks får en tydlig bild av alla utgifter och intäkter i realtid i PE Accounting.

 

  • Bättre prognostisering – Konstrukts kraftfulla prognosverktyg möjliggjorde precisa prognoser för framtiden. Budget-och prognosmallarna är en favorit hos Yaroslava.

 

  • Effektivare rapportering – Automatiserad rapportering och konsolidering av data frigör värdefull tid att lägga på att analysera och budgetera.

 

  • Mindre tid på manuellt arbete – Med automatiserad hantering av manuella uppgifter blir det betydligt mer tid för värdeskapande strategiskt beslutsfattande.

 

  • Ett ekonomiteam som alltid är redo – PEs ekonomiteam är alltid redo och snabba i kommunikationen.

“Det känns verkligen inte som ett konsultteam utan som en del av Hopsworks team.”– Yaroslava Yatsuk, Ekonomiansvarig på Hopsworks 

Genom realtidsöversikt över utgifter och intäkter, avancerad prognostisering, automatiserad rapportering och minimering av manuellt arbete, kan Hopsworks nu fokusera mer på strategisk tillväxt och mindre på administrativa arbetsuppgifter.

Hopsworks team utomhus framför byggnader, som illustrerar teamandan på Hopsworks

Ett samarbete med bästa möjliga utfall

Hopsworks har med hjälp av PE Accounting och Konstrukt uppnått total kostnadskontroll, förbättrad prognostisering, effektivare rapportering och fått mer tid för strategisk analys. Något som är extra viktigt för en person som Yaroslava, som är ensamt ansvarig för ekonomin på bolaget och behöver mer tid att kunna fokusera på stöttningen av Hopsworks tillväxt.

 

–  Idag har jag det stöd som behövs från både system och specialister för att göra mitt jobb på ett enklare och effektivare sätt. Med PE Accounting och Konstrukt kan jag tryggt göra mina rapporter och ha löpande kontroll. Jag ska alltid kunna stå bakom mina siffror. Det kan jag tryggt göra idag, berättar Yaroslava.

Vill du veta mer om hur du kan nå samma kontroll och precision som Hopsworks fått? Upptäck ekonomi- och lönetjänsten där allt ingår – även ekonomikonsulterna som är proffs på SaaS-bolag! 

Dela denna post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Boka en demo

Kom igång med PE

Över 1000 bolag har redan hoppat på framtidens sätt att driva företag. Är det din tur nu?

Relaterade artiklar