Från startup till grown up! Baby journey växer tillsammans med PE Accounting

Det svenska techbolaget Baby Journey växer så det knakar. Deras app, Baby Journey är Sveriges största gravid- & småbarnsapp utvecklad för att stötta gravida och småbarnsföräldrar från plusset på stickan fram till barnet är två år. Tillsammans med PE Accounting satsar Baby Journey på att gå från startup och scaleup till grown up ute i Europa!

 

”Glöm aldrig att räkna på att tid också är pengar. Vid första anblick är kostnaden för PE och andra leverantörer rätt likvärdiga – men nu sparar vi betydligt mycket mer tid, vilket gör det enkelt att räkna hem”, Timothy Forni COO & Co-founder Baby Journey.

Vilka är Baby Journey?

Baby Journey är techbolaget som genom sin väldesignade app, samlar gravida- och småbarnsföräldrar i ett community som sedan start haft siktet inställt på att bli Sveriges bästa app för gravida. Grundarteamet bakom succéappen är influencern Michaela Forni, hälsoinformatikern Timothy Forni och entreprenören Damon Foroozesh. Affärsidén är lika enkel som effektiv. Intäkterna kommer från samarbeten och annonsörer som via Baby Journey’s snygga app, får direkt-access till en engagerad målgrupp där det erbjuds att annonsera på ett helt nytt sätt med data som utgångspunkt. Dom kallar det ett nischat mediahus mot målgruppen gravida och småbarnsföräldrar.

Så arbetade Baby Journeys ekonomifunktion innan PE

Bolaget grundades 2019 och har sedan starten vuxit både snabbt och kraftigt – och tillväxtplanerna är fortsatt aggressiva. Men för att klara av att växa behöver man en stabil grund att ta sats ifrån.

Baby Journes ekonomifunktion innan PE

  • COO & medgrundaren Timothy Forni ansvarade för det operativa i bolaget vilket även innefattar den ekonomiska administrationen.
  • Redovisning, bokföring och lön var outsourcad hos byråer.
  • Ekonomi och lön administrerades i två olika system där Baby Journey köpte licenser.
  • De upplevde stora utmaningar med att få en tydlig överblick av företagets ekonomi.

 

”Det största problemet med vår tidigare lösning var att vi hade dålig koll och överblick på vår ekonomi, vilket i sin tur gjorde det svårt för oss att optimera företaget. Kort och gott så var det svårt för oss att på ett enkelt sätt budgetera intäkter och utgifter”, Timothy Forni COO & Co-founder Baby Journey. 

Varför valde Baby Journey PE Accounting?

Som ett framgångsrikt techbolag i framkant stämde inte det befintliga arbetssättet med kraven Baby Journey hade på sina leverantörer. Att använda en traditionell byrå och köpa licenser från flera olika system var både mer trögt och mindre effektivt. Valet föll i stället på PE Accounting. Lösningen stämde överens med Baby Journeys krav på funktionalitet, teknik och digitalisering.

 

”Innan PE la jag dubbelt så mycket tid på ekonomisk administration, och företagets ekonomiska hälsa upplevde jag var svår att diagnostisera. Nu kan jag istället lägga dubbelt så mycken tid på att driva Baby Journey i rätt riktning,” Timothy Forni COO & Co-founder Baby Journey.  

 

Implementering av ekonomisystem är aldrig en rolig historia, eller?

 

Efter att bara några månader tidigare implementerat ett annat ekonomisystem som brustit i funktionalitet, var Baby Journey inte jätteexalterade över att implementera ett nytt. Under mindre än en månad var all ekonomisk data överflyttad, processerna var satta och systemet var live. Det hade gått över all förväntan!

 

”Implementationen och onboardingen var otroligt smidig – den var över all förväntan! Det var fantastiskt att ha en så strukturerad onboarding där två dedikerade personer från PE noggrant såg till att tidslinjen följdes, att samarbetet fungerade via ett gemensamt system för implementation och att alla bitar var på plats utan minsta avvikelse”, Timothy Forni COO & Co-founder Baby Journey. 

Fördelar med att byta till ekonomikonsulter & system från PE

Personalen på PE är ovärderliga. De är kunniga och kan besvara vilken fråga som helst gällande ekonomi, inom bara någon timma. Funktionerna i systemet hjälper till att hålla koll på siffrorna och ger en tydlig överblick av företagets finanser, i realtid. All tid (och pengar) som sparas på att slippa sköta kvittoredovisning, lön och utlägg. Företagskortet Mynt som är kopplat till PE – all information förs automatiskt över till systemet vilket sparar tid och eliminerar misstag.

Vilka är Baby Journey’s favoritfunktioner i systemet?

  • Kategorier & taggning! Allt innehåll som hanteras i PE kan taggas och kategoriseras vilket ger oss skräddarsydda, detaljerade rapporter.
  • Rapporterna! – tydligheten i hur siffror och data visualiseras i systemet.
  • Kopplingen till Mynt! – utlägg och kostnader kopplade till kortet taggas automatiskt upp i systemet.
  • Löpande fakturering! – om kunderna vill faktureras månadsvis är det enkelt att sätta upp.

 

Vi är otroligt glada och stolta över att få följa med Baby Journey på deras journey att bli Europas självklara app för gravida och småbarnsföräldrar!