Cygni

Konsultbolaget Cygni har gjort en fantastisk tillväxtresa och fortsätter att växa när dom nu har blivit uppköpta av Accenture, ett irländskt-amerikanskt multinationellt konsultbolag. Vi på PE är väldigt glada att vi har fått vara med på Cygnis resa att möjliggöra den snabba tillväxtresa som dom har gjort. Vi träffade Cygnis VD Jon Persson som delar med sig av hur de gick från 90 anställda, excel-ark och tidsödande administration till 200 anställda och en fullt automatiserad och skalbar ekonomilösning som möjliggjort resan fram till idag.  

När Cygni var 90 anställda hade dom växt ur sin ekonomilösning. Den byggde på att dom gjorde ett excel-ark varje månad som skulle vara en tidrapport. Därefter mejlade dom ut den till alla anställda som fick fylla i den innan den printades och skickades till en extern redovisningsbyrå. Det här ledde till många manuella fel i hanteringen och framförallt mycket onödig administration kring ekonomin. Egentligen hade dom växt ur den här lösningen långt tidigare, men med en snabb tillväxt drog dom sig inför uppgiften att byta system och vad det bytet kunde leda till om det inte gick som dom önskade. 

 

”Det är såklart alltid en oro i alla stora förändringsprojekt som man går in i”, berättar Cygnis VD Jon Persson. ”Om våra konsulter blir missnöjda för att vi har ett dåligt system så kommer det spilla ut över hela företaget så det är otroligt viktigt att medarbetarna känner att det är ett lättarbetat och välfungerande system”.

 

Lösningen var att titta på en automatiserad lösning med ett system som kunde hantera hela ekonomi- och lönefunktionen. Med PE Accounting kunde Cygni fortsätta att växa obehindrat och använda PE som ett stöd inte bara administrativt utan också för dom anställda.

”Som styrelsemedlem i Cygni skriver jag mycket rapporter inför styrelsemöten och då är det otroligt skönt att kunna dra ut rapporter ur systemet. Det har hjälpt mig mycket i min roll. Vi har även stor hjälp när det gäller upphandlingar, att kunna ta fram statistik ur systemet på ett enkelt sätt. Innan vi skaffade PE var det omöjligt att ta fram statistik och det visar verkligen hur bra det är för oss att kunna använda ett sådant verktyg”.

 

”Det är stor skillnad mot systemet vi hade tidigare, där lämnade vi in fysiska papper och fick tillbaka en en rapport en gång i månaden men nu kan jag se på en minut om någonting ändrats i systemet.”

 

Dom tre bästa sakerna med PE enligt Cygnis VD Jon Persson:

 

  1. Allt samlat i ett och samma system, där de olika delarna verksamheten och systemet pratar med varandra på ett logiskt sätt.
  2. Skalbarheten. Med rätt processer kan bolaget växa obehindrat dom kommande åren tack vare skalbarheten i automationen.
  3. Säkra underlag. Som styrelsemedlem i Cygni är det väldigt tacksamt att kunna dra ut rapporter när och varsomhelst och veta att dom stämmer.

Läs gärna mer om Cygni och deras verksamhet på www.cygni.se.

 

Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur PE skulle kunna hjälpa er att få liveuppdaterade beslutsunderlag och en ekonomitjänst som håller för tillväxt!