Castra

För Castra kändes det länge som att deras bokföring saknade en tydlig funktion. Underlaget var svårt att strukturera, varje faktura krävde manuell hantering, vilket gjorde att små beslut ofta blev stora. Som växande tjänstebolag vill Castra spendera majoriteten av sin tid med nyrekrytering och försäljning, inte med att sortera papper.

Lösningen

Med hjälp av PE kan Castra effektivisera sina ekonomifunktioner genom automatiserade processer som stödjer och rationaliserar:
 • Bokföring
 • Fakturering
 • Tidsrapportering
 • Kvitto-/Utlägg
 • Lön
 • Inkasso
 • Rapporter
 • Support
 • Deklarationer
 • Scanning/Posthantering
 • Finansiering
 • Revisorrapporter
 • Automatiska Bankkopplingar
 • Integrationer via API
Allt uppdaterat i realtid, såklart.

Vilka är Castra?

Castra är ett entreprenörsdrivet konsultföretag som erbjuder seniora konsulter inom Verksamhetsutveckling och IT. Konsulter stödjer verksamheter genom att strategiskt planera, leda och genomföra utveckling av dess IT. Castra är organiserat i starkt nischade dotterbolag där anställda får möjligheten att äga delar av företaget, stort personligt utrymme och kompetensutveckling.
Bolaget sticker ut kompetensmässigt och kan därför erbjuda en effektgaranti på sina leveranser. Företaget har kontor i Göteborg, Stockholm, Helsingborg, Linköping och Sundsvall. Idag har Castra ett antal ramavtal inom offentlig sektor.

Bakgrund till missnöje med redovisningen

Tidigare använde Castra bokföringsprogrammet Visma men med en flexibel lönemodell och snabb tillväxt var det svårt att få till en bra struktur med kontroll samt en effektiv hantering. Med Visma tog redovisningen lång tid och funktionaliteten levererade inte till fullo utefter Castras krav. Castra behövde därför ett system som kunde leva upp till de krav de hade på automatisering, effektivitet och kontroll.
Mycket tid till lades internt på ekonomifunktionen och ändå låg vi efter tidsmässigt. Alternativet hade varit att expandera ekonomifunktionen internt med då hade vi ändå inte fått den automatik och kontroll vi eftersökte. Viktigt i vårt val av ekonomisystem var också att det skulle vara anpassat för tjänsteföretag, vilket PE är. Elin Toft, CEO, Castra Group

En faktureringsfunktion som stillade hungern

Castra letade efter smarta och snabba redovisningsfunktioner som bland annat kunde effektivisera deras fakturering. När Elin och Castra träffade på PE’s system och dess ekonomifunktioner blev det kärlek vid första funktionen.
Faktureringsfunktionen i PE är den funktion som har gynnat vårt företag mest då den tidigare krävde mycket tid och manuellt arbete. Med PE är funktionen nu supersmidig och går snabbt att genomföra. Elin Toft, CEO, Castra group.

Ökad tillväxt med tydlig och automatiserad bokföring

Idag slipper Castra spendera onödig tid på bokföring som hämmar de att växa som företag. “
Med hjälp av PE kan vi numera lägga mer tid och fokus på försäljning och rekrytering vilket är de funktionerna som bidrar till en ökad tillväxt hos oss berättar Elin.
PE’s system ger idag en mycket bättre helhetsbild, i realtid, över Castras verksamhet och det går mycket snabbare att genomföra bokföringen. “De ekonomiska siffrorna är en viktig grund i vårt beslutsfattande och eftersom PEs siffror alltid är uppdaterade kan vi på stående fot använda siffrorna som en del av våra beslut, avslutar Elin.
Nu när Castra använder PE Accounting är de säkra på att de har hittat en ekonomilösning att växa med, som är lika flexibel och framåt som dem själva.
Castra har onekligen gynnats av att digitalt automatisera sin redovisning med hjälp av PE. Kontakta oss här så berättar vi gärna mer.