Berotec

Konsultbolaget Berotec var i stort behov av att effektivisera den administrationskrävande fakturering som skedde varje månad genom deras stora nätverk av giggande konsulter. Med hjälp av automatiserad självfakturering hos PE Accounting kan de idag få iväg 200 fakturor på nolltid, något som annars hade krävt 10 personers tid under faktureringsperioden varje månad. En viktig effektivisering för Berotec som driver gigrevolutionen framåt sedan 20 år tillbaka.

Berotec är ett konsultbolag med inriktning på teknik, it och ledarskap. De var redan vid starten för 20 år sedan drivande i hur stora nätverk av konsulter tillsammans kan samlas under ett och samma företag och kultur och är även idag banbrytande på området. Alla har helt enkelt eget bolag vilket grundarna instiftade i syfte att ge sina konsulter en bättre balans i livet. En möjlighet att fokusera på fritid och familj och sådant som finns runt om jobbet samtidigt som konsulterna kan göra ett riktigt bra jobb hos kunden.

 

Sedan bolaget grundades har de använt sig av lite olika ekonomilösningar. I takt med att bolaget växt så blev det tillslut för mycket för att kunna hanteras av en traditionell byrå. Berotec’s CFO Åsa Söderbergh berättar.

 

Vi ska ju få ut drygt 200 fakturor i början av varje månad under ett fåtal dagar. Det är jätteviktigt för oss att vi får ut fakturorna snabbt eftersom att för vissa kunder börjar betaltiden först när de har fått fakturan. Hade vi haft en normal organisation hade vi behövt 10 anställda under denna period varje månad.

 

Hade vi haft en normal organisation hade vi behövt 10 anställda under denna period varje månad.

 

Åsa fortsätter. När vi skulle gå över till en mer modern lösning så fanns tanken att vi kanske kunde införa självfakturering.

 

Den största skillnaden för Berotec mellan att automatisera självfakturering och ha en traditionell fakturering är att arbetsbelastningen minskat drastiskt under den korta period när fakturorna måste ut. Istället för att anställa flera personer under dessa dagar kan Åsa göra detta själv med ett knapptryck i vårt system.

 

Men det kan såklart finnas farhågor hos ett bolag med att lägga ut sin ekonomihantering på en extern part. Vi frågade Åsa vad som var avgörande för att de skulle våga ta steget.

 

Att PE är säkert är avgörande, säger Åsa. Vi lägger ju ut kärnan i vårt inre liv som företag på en extern aktör. Så det har varit en av de sakerna som verkligen varit viktiga för oss att vi kan lita på våra konsulter, vi kan lita på PE Accounting och vi kan lita på att siffrorna stämmer. Jag tycker också att det finns en stor transparens i hur siffrorna skapas och var de kommer ifrån och det ökar tryggheten med systemet.

 

Jag tycker också att det finns en stor transparens i hur siffrorna skapas och var de kommer ifrån och det ökar tryggheten med systemet.

 

Genom att automatisera sin ekonomihantering kan Berotec fortsatt se till att deras konsulter kan fokusera på att leverera hos kund med en bra balans i livet utan att behöva lägga för mycket tid på onödig administration.

 

Det är fantastiskt med allt som kan automatiseras som gör att vi slipper lägga tid på administration och liknande som egentligen tar bort tid från det vi vill göra. Våra konsulter vill jobba med sitt expertområde, det är det de brinner för och är här för. Att få hjälp med självfakturering och få ut en faktura till sin egen bokföring är en superstor hjälp, berättar Helena Torhage, Marknadsansvarig på Berotec.

 

Läs gärna mer om Berotec och deras verksamhet på www.berotec.se.

Med PE ingår följande, till ett fast pris per månad:

  1. Realtidsuppdaterade beslutsunderlag
  2. Pappersfri redovisning
  3. Lön samt tid-och projektrapportering i samma system som kund-och leverantörsfakturering, utlägg, bokföring och rapporter
  4. Tre dedikerade ekonomer som arbetar proaktivt och vet vad ert företag behöver samt support med svar inom 24 h
  5. En smidig app för att fotografera kvitton och rapportera tid på projekt eller frånvaro
  6. Möjlighet att skapa smarta integrationer via vårt öppna API

 

Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur PE skulle kunna hjälpa er att få realtidsuppdaterade beslutsunderlag och en ekonomitjänst som håller för tillväxt!