Ants

Rekryteringsbolaget Ants är branschledande på rekrytering inom IT och hjälper företag att bygga framgångsrika techavdelningar. Med en noga utformad arbetsmodell har deras leverans gått från 50- till 95% under de senaste åren.

För att möjliggöra bolagets framgångar och starka tillväxt fanns ett behov av att effektivisera och säkerställa smidiga ekonomiprocesser för att slippa eftersläpande underlag och lägga tid på mänskliga fel. Vi träffade Ants VD Hugo Leichsenring för att få ta del av deras resa från traditionell bokföring till automatiserad med PE Accounting.

 

Innan vi började med PE Accounting hade vi en mer traditionell lösning, vi gick från det gamla med papper och mycket personer involverade och brottades framförallt med att det så ofta blev fel, berättar Ants VD Hugo Leichsenring.

Ants arbetade med osäkra, eftersläpande underlag och en ovisshet kring vad redovisningsbyrån faktiskt kostade. De kände ett starkt behov av att automatisera alla mänskliga mellanhänder för att undvika fel och få tillgång till analyser som dom kunde lita på.

 

Jag kan inte riktigt förstå att så många trots allt ligger kvar i det gamla.

 

 

Hugo fortsätter:

De olika delarna i vår verksamhet och de olika delarna i systemet pratar nu med varandra på ett sätt så att vi  automatiskt kan få de rätta analyserna.

När det gäller att automatisera ekonomin så kan jag inte riktigt  se varför man inte skulle göra det. Vinsten är så fruktansvärt stor när man har att göra med siffror. Vår upplevelse före och efter digitalisering av ekonomin är så mycket bättre att jag kan inte riktigt förstå att det är så många trots allt som ligger kvar i det gamla.

 

Tre saker som är bra med PE enligt Ants VD Hugo Leichsenring:

 

  1. Få allt samlat på ett ställe, där de olika delarna verksamheten och systemet pratar med varandra på ett logiskt sätt.
  2. Kvalificerad rådgivning. Med rätt data måste man ändå göra analys på rätt sätt för att hänga med på förutsättningar som förändras och för att snabbt kunna fatta bra beslut.
  3. Priset. Ekonomifunktionen är en större kostnad för alla bolag, att ha den längre på grund av att man kan vara effektiv i ekonomihanteringen men också ha kontroll över den är avgörande.

 

Läs gärna mer om Ants och deras verksamhet på www.ants.se.

 

Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur PE skulle kunna hjälpa er att få liveuppdaterade beslutsunderlag och en ekonomitjänst som håller för tillväxt!