Automatisering

Idag går det att automatisera mycket. Tekniken finns, så den eventuella begränsningen ligger snarare i dina interna processorer, eller bristen på dessa. Framförallt går det att minimera alla manuella mellansteg så att din fakturering och konsulttimme till exempel snabbt kan omvandlas till kronor och ören på banken, samt att du sköter allt på ett enda ställe och endast en gång.

 

Vi vågar påstå att automatisering är grunden till att kunna jobba modernt och effektivt, var och när du vill. Så du kan alltså automatisera alla repetitiva, manuella mellansteg. För att lyckas automatisera i så hög grad som möjligt så måste du städa upp alla speciallösningar och skapa en standardiserad process.

 

Detta gör vi alltid med våra kunder i uppstarten. Vi vet nämligen att automatiserad bokföring och skalbarhet börjar just i dina processer.

Hur mycket kan man automatisera?

Fördelar med att välja oss är att ni har allt på samma plats, ni får ett dedikerat team med ekonomer som kan din verksamhet. Ditt team blir experter på just ditt bolag och finns tills för support och rådgivning. Alla siffror är i realtid, och ni har möjlighet att kategorisera och följa upp olika områden och mycket mer. Allt detta för att ni ska kunna minimera ert administrativa arbete och endast fokusera på tillväxten i bolaget, utan att tumma på kontroll och kvalitet.

Varför ska man automatisera sin bokföring med PE?

Enkelt beskrivet kan man säga att PE ersätter alla manuella mellansteg som en ekonomiassistent vanligen gör. Allt pappersarbete, fakturering från tidsredovisningen, bokföring av skickade fakturor, avstämningar mot banken och så vidare. Alla dessa repetitiva uppgifter kan PE hantera automatiskt och i realtid.

 

Det som ligger på er är att attestera lön, fakturor, utlägg  samt att göra de analyser som behövs för att få rätt beslutsunderlag. Ni kan givetvis göra allt själva i PE, men vi stöttar er med allt inom ekonomi genom automatisering och ett dedikerat team med ekonomer som sköter det som systemet inte gör.

När bokföringen automatiseras, vilket arbete ligger då kvar på oss?

Vi ersätter ekonomisystem och befintlig redovisningsbyrå eller ekonomifunktion. I snitt ersätter PE Accounting fyra till fem andra system. Det är ofta bokföring, fakturering, lön, utlägg och tidsrapportering.

Vad är det ni ersätter?

Ja, PE har ett egenutvecklat och välbeprövat ekonomisystem som ersätter ert nuvarande. Vi tillhandahåller därmed en helhetslösning.

Måste jag byta ut mitt nuvarande ekonomisystem om jag byter till PE?

Vi är ett av få systemet som kan bokföra i euro.

Kan ni bokföra i utländska valutor?

Idag erbjuder vi vår tjänst som en helhetslösning. Vi tror starkt på kombinationen system och människa. Det innebär att att vi automatiserar så mycket som möjligt via systemet och det som systemet inte hanterar åt  dig har du vårt vassa ekonomiteam till. Vi kallar det tech with a human touch.

Kan vi bara nyttja systemet och inte rådgivningsbiten?

Vi har stöd för dom fyra storbankerna SEB, Nordea, Swedbank och Handelsbanken samt Danske Bank.

Vilka banker stödjer ni?

Nej i dagsläget är PE primärt ett ekonomisystem och det går inte att projektplanera i det.

Kan vi projektplanera i PE?

Vi vänder oss främst mot tjänstebolag med 5-500 anställda då det är här vi ser att vi kan automatisera som mest och där det blir som mest kostnadseffektivt.

 

Ett exempel på verksamheter där det är svårare att automatisera är bolag som har vissa typer av kollektivavtal. Svårigheterna ligger i frånvaron och inte i att rapportera timmar. Dessa avtal måste justeras själva eftersom det finns så många olika regelverk.

 

Bolag som har schablonmoms, tar emot kontanter, har många olika betallösningar eller lager är andra områden där vi än så länge inte är lika vassa.

 

Men alla fall är unika och vi har kunder som har både lager och kollektivavtal. Vi rekommenderar att ta ett samtal med oss för att se exakt vad som är möjligt för just din verksamhet.

Är det något ni inte stödjer i PE?

Vi kan hantera det mesta, men det finns vissa svårigheter med e-handelsverksamheter som har ex Klarna, kortbetalningar osv. Mycket går dock att lösa genom att du som kund bygger en integration mot PE. Alla fall är unika så hör gärna av dig till oss så ser vi vad som är möjligt att automatisera.

Kan ni automatisera alla betallösningar?