PE-kortet

Grattis till ditt nya PE-kort!

Nu är trassliga utlägg bara två korta steg från att vara förpassat till historien för dig! För att komma igång behöver du aktivera ditt kort – hur det går till ser du här nedanför.

Så kommer du igång i två enkla steg

PEs kort är ett samarbete med kortleverantören Mynt, för att aktivera det behöver du följa dessa steg:

 

Aktivera kortet: Det gör du hos vår kortleverantör Mynt, genom att ladda ner deras app och klicka på ”kort”. Ladda ner appen här för iPhone eller Android. Notera samtidigt din PIN-kod!

 

Ladda ner PE-appen: Det är i PE-appen (ladda ner här iPhone eller Android) du får in dina kortköp, fotar kvitton och lämnar in för godkännande och attest. Nu är det bara för dig att börja använda ditt kort! Betala med kortet, fota kvittot och registrera i PE-appen. Aldrig mer missad utläggshantering! Har du ytterligare frågor? Kolla vår guide eller kontakta din PE-konsult.

 

Obs!
  • Glöm inte att slå på pushnotiser i telefonen så att du får ta emot notiser i PE-appen.
  • Vid första köpet kan du behöva betala the old school way genom att stoppa in kortet i kortläsaren. Därefter är det fritt fram att använda både Apple Pay och blippa ditt kort.

 

PE Accounting

I PE-appen

Kompletterar kortköpen med foto på kvittot, kvittotyp etc. 

Representationsdeltagare osv

Lämnar in utläggen för godkännande och attest

Kollar ditt köputrymme

Signerar kortköp (istället för Bank ID)

Mynt

I Mynt-appen

Aktiverar ditt kort före första köp

Ser din PIN-kod

Spärrar ditt kort

Kollar ditt köputrymme

Signerar kortköp (istället för Bank ID)

Även om en överfull hemskärm på mobilen inte är något vi önskar vår värsta fiende tyckte vi att det var ett litet pris att betala för vad det skulle resultera i för dig som användare. Vår branschledande automation gifte sig perfekt med Mynts fiffiga kort. Dessutom är tanken att det bara är du som ekonomiansvarig som faktiskt kommer behöva ha två appar. Alla övriga användare klarar sig gott med PE appen.

Varför måste jag ha två appar?

När du har fotat ditt kvitto ska du matcha det med transaktionen som du fick en avisering på i PE-appen när du gjorde betalningen. Lägg in bilden i appen, se till så att allt stämmer och lämna in. Lätt som en plätt!

Vad gör jag med kvittot efter jag fotat det?