Nyfiken på PE?

BOKA EN DEMO MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med 5 anställda och uppåt att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

Tillbaka
Start/Vår Tjänst/FAQ

FAQ

Ekonomin är hjärtat i bolaget. Utan ekonomifunktionen fungerar inte verksamheten. Även om de flesta inte är lika intresserade av alla detaljer så måste bokföring och redovisning bara fungera felfritt, 100% av tiden. Att byta ekonomilösning kan därför innebära svårigheter och vara utmanande. Du vet vad du har, men inte vad du kan förvänta dig av en ny lösning. För att hjälpa dig att reda ut frågetecken har vi samlat några av de vanligaste frågorna som vi stött på hos våra över 900 kunder.

Automatisering

Automatisering

Hur mycket kan man automatisera?

Idag går det att automatisera mycket. Tekniken finns, så den eventuella begränsningen ligger snarare i dina interna processorer, eller bristen på dessa. Framförallt går det att minimera alla manuella mellansteg så att din fakturering och konsulttimme till exempel snabbt kan omvandlas till kronor och ören på banken, samt att du sköter allt på ett enda ställe och endast en gång.

Vi vågar påstå att automatisering är grunden till att kunna jobba modernt och effektivt, var och när du vill. Så du kan alltså automatisera alla repetitiva, manuella mellansteg. För att lyckas automatisera i så hög grad som möjligt så måste du städa upp alla speciallösningar och skapa en standardiserad process.

Detta gör vi alltid med våra kunder i uppstarten. Vi vet nämligen att automatiserad bokföring och skalbarhet börjar just i dina processer. Läs gärna mer här.

Varför ska man automatisera sin bokföring med PE?

Fördelar med att välja oss är att ni har allt på samma plats, ni får ett dedikerat team med ekonomer som kan din verksamhet. Ditt team blir experter på just ditt bolag och finns tills för support och rådgivning. Alla siffror är i realtid, och ni har möjlighet att kategorisera och följa upp olika områden och mycket mer. Allt detta för att ni ska kunna minimera ert administrativa arbete och endast fokusera på tillväxten i bolaget, utan att tumma på kontroll och kvalitet.

När bokföringen automatiseras, vilket arbete ligger då kvar på oss?

Enkelt beskrivet kan man säga att PE ersätter alla manuella mellansteg som en ekonomiassistent vanligen gör. Allt pappersarbete, fakturering från tidsredovisningen, bokföring av skickade fakturor, avstämningar mot banken och så vidare. Alla dessa repetitiva uppgifter kan PE hantera automatiskt och i realtid. Det som ligger på er är att attestera lön, fakturor, utlägg  samt att göra de analyser som behövs för att få rätt beslutsunderlag. Ni kan givetvis göra allt själva i PE, men vi stöttar er med allt inom ekonomi genom automatisering och ett dedikerat team med ekonomer som sköter det som systemet inte gör.

Vad är det ni ersätter?

Vi ersätter ekonomisystem och befintlig redovisningsbyrå eller ekonomifunktion. I snitt ersätter PE Accounting fyra till fem andra system. Det är ofta bokföring, fakturering, lön, utlägg och tidsrapportering.

Måste jag byta ut mitt nuvarande ekonomisystem om jag byter till PE?

Ja, PE har ett egenutvecklat och välbeprövat ekonomisystem som ersätter ert nuvarande. Vi tillhandahåller därmed en helhetslösning.

Kan ni bokföra i utländska valutor?

Vi är ett av få systemet som kan bokföra i euro.

Kan vi bara nyttja systemet och inte rådgivningsbiten?

Idag erbjuder vi vår tjänst som en helhetslösning. Vi tror starkt på kombinationen system och människa. Det innebär att att vi automatiserar så mycket som möjligt via systemet och det som systemet inte hanterar åt  dig har du vårt vassa ekonomiteam till. Vi kallar det tech wit a human touch.

Vilka banker stödjer ni?

Vi har stöd för dom fyra storbankerna SEB, Nordea, Swedbank och Handelsbanken samt Danske Bank.

Kan vi projektplanera i PE?

Nej i dagsläget är PE primärt ett ekonomisystem och det går inte att projektplanera i det.

Är det något ni inte stödjer i PE?

Vi vänder oss främst mot tjänstebolag med 5-500 anställda då det är här vi ser att vi kan automatisera som mest och där det blir som mest kostnadseffektivt.

Ett exempel på verksamheter där det är svårare att automatisera är bolag som har vissa typer av kollektivavtal. Svårigheterna ligger i frånvaron och inte i att rapportera timmar. Dessa avtal måste justeras själva eftersom det finns så många olika regelverk.

Bolag som har schablonmoms, tar emot kontanter, har många olika betallösningar eller lager är andra områden där vi än så länge inte är lika vassa.

Men alla fall är unika och vi har kunder som har både lager och kollektivavtal. Vi rekommenderar att ta ett samtal med oss för att se exakt vad som är möjligt för just din verksamhet.

Kan ni automatisera alla betallösningar?

Vi kan hantera det mesta, men det finns vissa svårigheter med e-handelsverksamheter som har ex Klarna, kortbetalningar osv. Mycket går dock att lösa genom att du som kund bygger en integration mot PE. Alla fall är unika så hör gärna av dig till oss så ser vi vad som är möjligt att automatisera.

Automatisering
Bank och betalningar

Bank och betalningar

Hur godkänner jag betalningar? Måste jag logga in i banken?

Banken är fullt integrerad med PE så du behöver i princip bara logga in i vårt system för att godkänna betalningar. Det skiljer sig lite från bank till bank. Vi stödjer de fyra storbankerna SEB, Handelsbanken, Swedbank och Nordea samt Danske Bank.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer

Bokslut och deklarationer

Vi behöver hjälp med bokslut också, gör ni det också?

Månadsboksluten ingår i det fasta månadspriset. Årsbokslut hjälper vi också till med, för en extra kostnad.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering

Fakturering

Hanterar ni pappersfakturor?

En förutsättning för automatisering är digitalisering. Därför är vi en helt papperslös aktör. Alla fakturor scannas in och lagras på vår inscannings-central. Får ni en pappersfaktura kan ni skicka in den till vår inscanningscentral där de scannas in till PE för kontering och sedan arkiveras.

Vill ni ändå skicka pappersfakturor så går dessa via vår leverantör Scancloud.

Erbjuder ni Factoring?

Ja. Vi arbetar med ett företag som heter Capcito som hjälper oss med detta.

Kan ni hantera internationell fakturering?

Ja, momsen styrs efter landet och det sker per automatik.

Kan vi fakturera från utländska bolag från Sverige?

Nej, vi hanterar bara svenska bolag i PE då vi ännu inte är experter på de bokföringsregler som krävs hos bolag registrerade utanför Sverige. Vi ställer höga krav på oss själva för att både kunna garantera en hög säkerhet i automatiseringen av ditt företags ekonomi samt hålla en god servicenivå. Vi kan däremot fakturera till olika länder.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering

Finansiering

Jag har ibland svårt att driva in pengar från mina kunder. Har ni någon lösning på detta?

Ja. Hos oss kan du göra fakturor antingen manuellt eller per automatik. Dessa kopplas exempelvis till olika projekt. Du kan själv bestämma när påminnelser ska skickas ut per automatik till kunderna. Vi arbetar även med Billecta som inkassobolag.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor

Generella Frågor

Hur skiljer sig PE från konkurrenterna?

Många lägger idag otroligt mycket tid på att stämma av bokföring, bankuppgifter, utlägg, löner med mera. Detta är aktiviteter som skulle kunna skötas betydligt mer automatiserat med rätt lösning. Det som särskiljer PE Accounting är just graden av automatisering och realtidsdata. Våra automatiska processer stödjer utöver ren bokföring även projekthantering, uppföljning per affärsområde, periodiseringar, självfakturering, lönehantering, utlägg, betalningar, fakturering, rapporter och mycket mer. Du får kontroll över siffrorna i realtid. En annan väldigt viktig skillnad är att vi på PE har samlat allt på ett ställe. Du har ett inlogg för att komma åt allt från bokföring, tidsrapportering, lön, utlägg och så vidare. Många av våra konkurrenter kombinerar olika moduler vilket gör att du som kund får logga in i olika portaler för att se respektive del. Förutom ovanstående fördelar så är vårt implementeringsteam en unik fördel med PE. Vi vill att du ska jobba så modernt, digitalt och automatiserat som möjligt. Vi vill att du ska kunna nyttja kraften i automatisering fullt ut. Därför hjälper implementeringsteamet dig att utmana traditionella, manuella sätt att se på ekonomin. Med sin långa erfarenhet från över 900 kunder hjälper de dig att sätta moderna och skalbara ekonomiprocesser på plats så att din verksamhet kan fortsätta växa utan att det skapar mer administration och manuellt arbete. Det är en av våra största skillnader jämfört med våra konkurrenter. Läs gärna mer här om vad en av våra kunder tycker är fördelarna med PE.

Hur många kunder har PE idag?

Idag har vi närmare 900 kunder och över 20 000 användare. Vi är därmed en mycket beprövad tjänst och teknik. Våra konsulter besitter stor kompetens och håller sig ständigt uppdaterade bland annat genom den dagliga kontakten med våra kunder.

Är PE ett affärssystem, bokföringsprogram eller en tjänst?

Vi levererar både ett affärssystem som automatiserar allt administrativt som rör ekonomin, samt en redovisningstjänst i form av våra konsulter som finns tillgängliga för rådgivning och support.

Har ni någon uppsägningstid?

Ja, vi har en månads uppsägningstid. När ni träder ur får ni all information om bolaget på ett USB-minne och alla pärmar med fakturor som har arkiverats.

Vad händer om jag inte är nöjd?

På PE Accounting värdesätter vi våra kunders åsikter eftersom vi alltid strävar efter att utveckla våra tjänster. Vi eftersträvar att upprätthålla en hög servicenivå och klagomål är något vi tar på största allvar. Om du känner dig missnöjd, eller om du tycker att något inte har gått rätt till, ber vi dig kontakta oss enligt vår klagomålsprocess.

Läs mer om hur vi hanterar klagomål och feedback här.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor
Implementering

Implementering

Hur går det till att implementera PE i vår organisation?

Automatiserad bokföring börjar i era processorer och ert sätt att arbeta med ekonomi. Det stora värdet i implementeringen är därför att vi hjälper dig att tänka om och tänka i nya banor gällande bokföring och redovisning.

Våra specialister som är med dig under implementeringen är redovisnings- eller revisionsexperter med systemet som specialitet. De har tillsammans närmare 1000 implementeringar i ryggen och har där erfarenheter av vad som fungerat bra och mindre bra.

Detta team kommer att utmana dig i sättet du ser på bokföring- från ett långsamt och manuellt arbete till automatiserat och i realtid. Och hela implementeringen går på cirka 1 månad från start till go-live! Läs mer om implementering här.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor
Implementering
Integrationer och API

Integrationer och API

Går det att integrera PE med ett CRM-system?

Ja, vi har ett öppet API som möjliggör detta. Läs mer om API och integrationer här.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor
Implementering
Integrationer och API
Kvitton och utlägg

Kvitton och utlägg

Har ni någon app för kvittohantering?

Ja vi har en app där du kan rapportera utlägg, tid, godkänna lön med mera.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor
Implementering
Integrationer och API
Kvitton och utlägg
Lön

Lön

Kan vi använda PE bara för lön?

Nej, ni behöver i dagsläget ha PE som ekonomisystem för all bokföring, inklusive lön. Vi erbjuder en helhetslösning som är en av fördelarna med PE.

Kan vi använda PE för bokföringen men ett annat system för lön?

Nej, i dagsläget behöver även lönehanteringen ske i PE. Dock kan tidsredovisningen i vissa fall ligga utanför PE och integreras om ni har särskilda önskemål om det.

Har ni någon app för tidrapportering?

Ja, vi har en app där ni kan rapportera tid, hantera utlägg, godkänna lön med mera.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor
Implementering
Integrationer och API
Kvitton och utlägg
Lön
Personalrelaterat

Personalrelaterat

Hur påverkar PE min personal och mitt framtida kompetensbehov?

Eftersom PE ersätter alla manuella mellansteg som en ekonomiskassistent vanligen gör, det vill säga allt pappersarbete, fakturering från tidsredovisningen, bokföring av skickade fakturor, avstämningar mot banken och så vidare så kommer ni att frigöra en hel del tid.

Här har ni då en enorm möjlighet att låta medarbetarna på ekonomi lägga mer tid på analys och trender istället för repetitiva och manuella uppgifter. Fokus skiftar alltså från manuell bokföring till kontrollerande och analys av data för att utveckla verksamheten.

Det passar inte så bra med en sådan stor förändring just nu, vi har för mycket att göra. Hur ska vi tänka kring timingen?

Vi förstår att det kan bli svårt att fatta beslut om att skifta till ett nytt sätt att hantera ekonomin på. Det är en förändringsresa och en ny värld. En automatiserad värld. Dock har vi sett att många hamnar i ett läge där de måste agera reaktivt när något går snett istället för att våga ta klivet och agera proaktivt. I de allra flesta bolag kan även små misstag vara otroligt kostsamma när det gäller redovisning och bokföring.

Det är mänskligt att begå misstag och det är precis därför ni ska minimera den risken genom att automatisera manuella mellansteg. En dator tröttnar inte på rutinmässiga uppgifter - det är det bästa en dator vet. Nyttja den kraften och agera proaktivt nu så att ni blir personoberoende och kan lita på siffrorna när och varsomhelst.

Det kan vara en fråga om överlevnad i en tuff marknad. För vad händer om ett år om ni inte automatiserar alls? Kan ni hänga med i det digitala tempot som konkurrenterna håller utan automatisering? Så skulle vi rekommendera att ni tänker kring timing.

Tar ni emot frågor direkt från våra anställda?

Vi värnar om era personuppgifter och företagshemligheter. Därför anser vi att det är för känslig information för att alla anställda ska höra av sig direkt till oss.

Vår modell är att frågor om termin med mera går genom ekonomiansvarig hos er och därefter till ekonomiteamet hos PE om det behövs rådgivning och stöd.

Hur förändras arbetet för mig som är CFO?

Du kommer att kunna lägga mer tid på riskanalyser och budgetarbete när det manuella arbetet försvinner och bokföringen blir ett verktyg istället för ett nödvändigt ont. Du frigör tid som du kan lägga på betydligt mer värdeskapande arbete framöver.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor
Implementering
Integrationer och API
Kvitton och utlägg
Lön
Personalrelaterat
Pris

Pris

Vad kostar det att automatisera bokföringen med PE?

De flesta organisationer vi träffar är nyfikna på att digitalisera och automatisera sin ekonomi och bokföring. De är medvetna om att det ligger enormt mycket tid och pengar i att lyckas automatisera det som går.

Men du vill förmodligen veta vad det kostar att byta över till bara PE-redovisning. Det är förståeligt, men det är också viktigt att jämföra rätt saker. För att förstå vad vinsten med automatisering skulle kunna vara måste du ha full koll på vad arbetet ni gör idag faktiskt kostar. Och ja, det kan även kostnaden för er interna tid. Du ska alltså jämföra den totala kostnaden du har idag i form av:

  • Egen personal (timkostnaden)

  • Licenser för olika system ni har (ekonomi, lön, utlägg, tidsrapportering etc.)

  • Eventuellt externt stöd (konsultstöd ni har idag)

Så din totala kostnad är en kombination av paletten med system ni använder idag och konsultkostnader kopplade till detta samt som ni själva lägger på manuell administration. Och den sistnämnda är det som många missar och det kan röra sig om många interna timmar. I snitt ersätter PE Accounting fyra till fem andra system. Det är ofta bokföring, fakturering, lön, utlägg och tidsrapportering. Dessa system har vanligen separata licenskostnader och många har även behov av externa konsulter här, exempelvis lönekonsulter eller redovisningskonsulter. Slå ihop alla dessa kostnader plus den tid ni själva lägger internt för att ha korrekta data att jämföra med.

PE Accounting har en prismodell som bygger på transaktioner och inte på antal användare. Vår målgrupp är tjänstebolag med 5 - 500 medarbetare där gör att vissa transaktioner och därmed priset kan variera stort. Startkostnaden ligger på cirka 7500 kronor i månaden för en litet och relativt okomplicerat tjänstebolag.

Vill du ha en beräkning på just DITT pris? Kontakta oss här så återkopplar vi till dig.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor
Implementering
Integrationer och API
Kvitton och utlägg
Lön
Personalrelaterat
Pris
Rapporter

Rapporter

Är rapporterna i realtid?

Ja så fort du uppdaterar något i systemet så uppdateras även alla rapporter.

Kan man koppla PE mot ett BI-system för uppföljning?

Ja, vi har ett öppet API vilket gör det möjligt att integrera mot andra system. Ladda ner vår API nyckel här.

Har ni en öppen SQL-databas?

Ja det stämmer, läs mer om SQL-analytics här.

Vad finns det för standardrapporter i PE?

De standardrapporter som ligger i PE är resultat- och balansrapport, tidrapport samt likviditetsrapport. Men med hjälp av SQL kan man skräddarsy egna rapporter precis så som man vill att dom ska se ut. Det finns också ett gäng standardrapporter som man kan använda exempelvis kategori- kund-leverantörs-utläggs- tid-och projektlön-samt skattedeklarationsrapporter. Här i vår inspelade demo av PE så kan du ungefär 39 min i höra mer om våra rapporter.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor
Implementering
Integrationer och API
Kvitton och utlägg
Lön
Personalrelaterat
Pris
Rapporter
Sekretess

Sekretess

Har ni tillgång till vår bank?

Ja våra ekonomer får tillgång till er bank, men det är bara du som kund som kan godkänna utbetalningar. Vi har sekretess och ni som kund äger givetvis datan om transaktionerna.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor
Implementering
Integrationer och API
Kvitton och utlägg
Lön
Personalrelaterat
Pris
Rapporter
Sekretess
Support och rådgivning

Support och rådgivning

Vilken kompetens besitter era konsulter? Hur håller de sig uppdaterade?

Våra ekonomer går utbildningar varje höst. Vi har även ett tiotal auktoriserade ekonomer och interna redovisnings / löneexperter. Många av våra anställda har arbetat på Skatteverket och sitter på stor kunskap inom området. Vi har IT-granskare som varje år går igenom vårt system och handplockar konsulter att sitta med.

Automatisering
Bank och betalningar
Bokslut och deklarationer
Fakturering
Finansiering
Generella Frågor
Implementering
Integrationer och API
Kvitton och utlägg
Lön
Personalrelaterat
Pris
Rapporter
Sekretess
Support och rådgivning
Säkerhet

Säkerhet

Har ni någon backup på vår bokföringsdata i PE?

Ja vi har tre olika backuper i Sverige som backar upp allt varje sekund.