Nyfiken på PE?

BOKA EN DEMO MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med 5 anställda och uppåt att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

PE Accounting blir Di Gaseller för fjärde året i rad!

Av Magnus Wallin

2 MIN LÄSTID

PEAccounting_team-mix_DiGasell2019_800pxl

För fjärde året i rad blir redovisningstjänsten och ekonomisystemet PE Accounting Di Gaseller. De fortsätter att växa med omkring 50% per år, helt organiskt utan förvärv eller riskkapital. Under 2019 har SEB blivit delägare och PE Accountings medgrundare och VD har blivit invald i branschorganisationen SRF Konsulternas styrelse. Målet nu och framöver är enligt dem själva att förändra hela redovisningsbranschen, kunna erbjuda företagare realtidsuppdaterade beslutsunderlag och dessutom lyfta värdet av människan i automatiseringen.

Företag måste kunna använda sin bokföring för att fatta välgrundade beslut och fokusera på att skapa mer värde istället för att ständigt öka utgifterna för redovisning i takt med att de växer. Genom att erbjuda kombinationen av en redovisningstjänst och ett system där allt som rör ekonomin samlas kan vi idag automatisera en stor del av den klassiska administrationen och leverera mer eller mindre realtidsuppdaterade siffror. En viktig del för att lyckas så bra som vi gör år efter år är att vi har stor respekt för vad tekniken klarar av och när det krävs en människa. Vi har också tillåtit oss att växa organiskt och utvecklas som företag och tjänst i rätt takt, berättar Olle Rydqvist, medgrundare och VD på PE Accounting.

Tillsammans med den nya delägaren SEB har de bland annat lanserat en snabb integration för att kunna se alla banktransaktioner och matcha mot fakturor direkt i ekonomisystemet. Samarbetet går enligt de själva ut på att skynda på utvecklingen till kundernas fördel.

Alla vet att digitalisering och automatisering är här för att stanna och vi är tacksamma över att vi kan vara med och påverka så mycket som vi faktiskt gör idag. Vi måste skynda på utvecklingen och på samma gång se till att både redovisnings- och lönekonsulter, banker, byråer och företag hänger med på resan. Förutsättningarna för att lyckas med det blir helt enkelt bättre när vi har SEB som delägare.

När fler svenska företag kan fokusera på att skapa mer värde gynnar det hela samhället. Det här är ingen liten fråga utan måste flyttas upp ytterligare på dagordningen i både styrelserum, hos politiker och i samhället i stort” fortsätter Olle Rydqvist.

PE Accounting värderas till omkring en kvarts miljard, omsatte förra året 62 Mkr och räknar med att omsätta 85-90 Mkr 2019. De har 102 anställda och finns i både Stockholm, Göteborg och Malmö. De satsar på att hjälpa tjänsteföretag med 5 till 500 anställda då de har lättare för att automatiseras.

growth_2012-2019

Sedan starten 2011 har vi fokuserat mer eller mindre uteslutande på att automatisera så mycket som möjligt av processen från att en timme rapporteras eller en transaktion sker till att det blir fakturor, lön, bokföring och rapporter. Vi har undvikit de flesta företag som säljer fysiska produkter då det kräver avancerade lösningar för redovisning av till exempel lager. Idag har vi omkring 700 kundföretag och 17.000 användare, en siffra som ständigt växer. Jag vill lyfta att den här typen av förändring inte är möjlig utan företag som tar steget och satsar på vår typ av tjänst. Våra kunder påverkar vår utveckling i allra högsta grad och är en viktig byggsten i utvecklingen av PE Accounting och framtidens redovisningstjänster, avslutar Olle Rydqvist.