BOKA IN EN DEMO
MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med omkring 5 till 500 anställda att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

nebulosa 3

KLIMATREDOVISNING 

I takt med att kraven ökar på företag att klimatredovisa i hela leverantörsledet, så ökar kraven på redovisningssystemen att rapportera korrekta siffror. Idag rapporterar företag in sin klimatredovisning genom att manuellt mappa t.ex. resor, utlägg och leverantörsfakturor från sin bokföring. Detta är ett tidskrävande arbete vilket skapar friktion i bolaget och gör att många bolag inte kommer i mål alls. 

Nu erbjuder PE Accounting, tillsammans med GoClimate, en automatiserad lösning för att få tillgång till sin klimatredovisning direkt från sin bokföring. GoClimate hjälper företag att bromsa klimatförändringar och genom att integrera klimatberäkningen in i bokföringen, så kan företagen minska sin påverkan på miljön, främst genom att minska koldioxidutsläppen. 

Är du intresserad av att komma igång med klimatredovisning eller har du frågor? Fyll i dina kontaktuppgifter här så kontaktar vi dig. 

Intresseanmälan klimatredovisning

 

Vill du komma i kontakt med GoClimate direkt så gör du det här:

Kalle Nilvér, medgrundare på GoClimate
Kalle@goclimate.com
0706-08 43 74

 

Kika gärna på vårt inspelade webinar där vi pratar om klimatredovisning, varför det är viktigt och hur lösningen kan se ut. 

HubSpot Video
ai-smoke

Vanligt förekommande frågor 

Vad kostar det?

Det beror på bolagets storlek eftersom det är transaktioner som ska läsas av. Men för dom minsta bolagen kommer det kosta cirka 5000 kr/år och det kommer att gå ett spann upp till 20 000 kr för dom största bolagen. Och det som avgör är alltså transaktionerna. Vårt mål har varit att ha ett konkurrenskraftigt pris sätt till att man får ut väldigt relevant data men för väldigt lite manuell handpåläggning. 

Passar den här tjänsten alla bolag?

Vi vänder oss främst till tjänstebolag för att det är lättast att automatisera. Andra typer av bolag kan innebära lite mer manuell handpåläggning för att klimatberäkningarna ska bli korrekta när man ex tillverkar varor, då man behöver titta på vart det produceras, hur mycket material, transporter osv. Men det är absolut möjligt så vi tar gärna en dialog kring detta. 

Hur lång tid tar det att implementera klimatredovisning?

Det är först till kvar som gäller nu i början. Det är en del manuell handpåläggning att sätta upp hanteringen av alla fakturor, och första året kommer det att vara mycket onboarding. Så det beror lite på hur många som anmäler sig och hur lång tid onboarding av dessa kommer att ta. Men ungefär en vecka i effektiv tid. Det är ett nytt system så nu i början kommer det ta lite mer tid per kund att komma igång. 

Är det någon som nyttjar tjänsten idag?

Vi har två olika bolag som vi har byggt just den här lösningen med och som vi kommer att leverera skarpt till nu. Men GoClimate har arbetat med över 800 andra bolag med just klimatberäkningar och är mycket erfarna inom området.