Nyfiken på PE?

BOKA EN DEMO MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med 5 anställda och uppåt att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

Framtidens-digitala-redovisning-himalaya-1-1 (1)

OM OSS

Det första utkastet till PE Accountings affärsplan skrevs i pannlampans sken, 5200 meter över havet i Himalaya. Det avgörande SMSet skickade grundaren - Andreas Granstedt - vid första kontakt med mobilnätet, tre dagar senare.

Andreas Granstedt hade drivit olika bolag i nästan 10 år. Till en början hade han ofta outsourcat ekonomin, till såväl stora redovisningsbolag som den lokala byrån på hörnet.

Men efter en ständig känsla av brist på kontroll, ett släpande beslutsunderlag och eskalerande konsultkostnader tvingades han till slut alltid att anställa en ekonomichef för att få kontroll på ekonomin när bolagen vuxit. Nu hade han tröttnat.

Han hade helt enkelt saknat den outsourcade ekonomifunktion han själv velat köpa; en effektiv lösning till ett fast pris, där han hade kontroll på ekonomin och alltid arbetade med uppdaterade beslutsunderlag.

Lösningen var inte långt borta – den 21 oktober 2010 hade Proaktiv Ekonomi startats, mitt under en vandring i Himalaya.

nebulosa-turned-career-v2
Group 231

Vi är som Spinning Jenny under
industrialiseringen, men för redovisningen
under digitaliseringen

Group 232(1)

Andreas Granstedt, 2016

Anderas_Granstedt (1)

Idén blir till
Verklighet

Men Andreas kunde inte bokföra, och det system han börjat utveckla skulle visa sig vara felbyggt.

Han insåg ganska snart att han inte skulle klara det själv och tog därför in den tidigare utvecklingschefen Matthias Hjalmarsson som ansvarig för all utveckling, samt Olle Rydqvist med bakgrund inom revision som delägare och medgrundare.

På dagen ett år efter att idén fötts i baslägret vid Island Peak börjar den första redovisningsekonomen: Lisa Granstedt.

De fyra sätter vid julbordet år 2011 ett mål – att dubbla antalet anställda till nästa års julbord… Och det gick, flera år i rad!

ai-magic 1
Group 231

Sedan starten har visionen varit att ge entreprenörer, företagsledare och ekonomichefer en möjlighet till kontroll i ekonomin, effektiva och förenklade processer och uppdaterade beslutsunderlag. I slutändan bygger detta mer framgångsrika och lönsamma bolag

Group 232(1)

Andreas Granstedt, 2016

big-bang 1

Läs guiden: Roadmap för automatisering av ekonomin

shutterstock_1457837627 2

Ett namn att växa i
I januari 2014 bytte Proaktiv Ekonomi namn till PE Accounting

Idag är företagets målgrupp något mer nischad än vid starten, och de 150+ anställda är experter på att hjälpa SaaS- och konsultbolag.

Flera av bolagets kunder är större företag än vad ledningen från början hade räknat med och därmed har produkten utvecklats löpande och anpassats efter kundernas växande behov.

I februari 2016 investerade Alfvén & Didrikson i PE Accounting för att möjliggöra en ännu snabbare tillväxt och 2019 blev även SEB delägare med fokus på att samarbeta kring innovationer. Utvecklingen går vidare i rask takt och du får gärna följa med på resan.

Är du nyfiken på oss, vår företagskultur eller vårt erbjudande, - tveka inte att höra av dig!

 

Vår verksamhet

Med visionen att redovisningen ska tas från att vara ett nödvändigt ont till att bli ett helt uppdaterat verktyg för ekonomisk styrning och uppföljning, tog Andreas initiativet till det som idag är PE Accounting.

Sedan starten 2010 har det visat sig att det är många med Andreas som söker full kontroll på ekonomin och realtidsuppdaterade beslutsunderlag - allt till ett fast pris. Vi har i många år brutit ny mark inom området digital och automatiserad redovisning, och fortfarande idag är det ingen som ens har kommit i närheten av den kombination av tjänst och system som vi kan erbjuda.

Vi har en rad framgångsrika kunder som gärna berättar sin historia och de blir fler och fler, läs mer om dom här.

 

 

nebulosa-turned-career-v2

Vilka är vi som jobbar
på PE Accounting?

Se våra medarbetare
ai-smoke