BOKA IN EN DEMO
MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med omkring 5 till 500 anställda att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

Tillbaka
Start / Kundcase / Qcentris

Qcentris

May 20, 2021 2:44:40 PM

2 MIN LÄSTID

Som IT-konsulter inom kvalitetssäkring hade Qcentris höga krav på hur ekonomisystemet skulle fungera. Tack vare PE kan de nu ägna mer tid åt kärnverksamheten. Samtidigt är de med och bestämmer hur deras ekonomisystem ska fungera för att fylla verksamhetsbehoven fullt ut, något som inte är en självklarhet i många andra system.

HubSpot Video


Konsultbolaget Qcentris har använt PE sedan starten 2018. Idag är de cirka 15-20 konsulter och omsätter omkring 30 miljoner kronor. För Qcentris var det viktigt att ha allt som berör ekonomi och administration samlat på ett ställe för att slippa integrationer mellan olika system. De ville ha tidrapportering, fakturering, löner och bokföring i samma system. Som konsulter inom kvalitetssäkring har bolaget stor kunskap om vad ett system bör kunna leverera och hur användarvänligt det ska vara.
Vi hade tydliga tankar om hur vi ville att samtliga processer skulle se ut", berättar Qcentris CFO Carl Thyberg. "Exempelvis ville vi kunna komma åt resultatrapporten på ett enkelt sätt, dygnet runt. Idag är jag bara två knapptryckningar ifrån vilken rapport jag så önskar och allt är i realtid.

Jag är alltid två klick ifrån vår resultatrapport som dessutom är i realtid.

Det som utmärker PE är att de anpassar sig efter våra behov, snarare än tvärtom. menar Carl. I många andra system, inte bara ekonomisystem, är det verksamheten som får anpassa sig efter systemet.

När vi besöker Carl och hans kollega, sitter de och arbetar på ett kontorshotell i Stockholm. Tack vare den minskade administrationen är de inte i behov av ett eget kontor idag eftersom alla konsulter är ute på uppdrag. Även Carl som sköter ekonomin hos Qcentris, kan ta på sig konsultuppdrag. Istället för egna lokaler hyr de in sig på ett kontorshotell i Stockholm och Göteborg några dagar i månaden.

Det som utmärker PE är att de anpassar sig efter våra behov, snarare än tvärtom. Det är inte många system som gör det idag.

Jag kan starkt rekommendera andra att automatisera sina ekonomiprocesser så som vi har gjort. Vi är ju trots allt inte ekonomer utan konsulter inom kvalitetssäkring och tack vare denna lösning kan vi spara massa tid på manuell administration. Tid som vi istället kan lägga på vår kärnverksamhet.

Läs gärna mer om Qcentris och deras verksamhet på www.qcentris.com.

Med PE ingår följande, till ett fast pris per månad;

  1. Realtidsuppdaterade beslutsunderlag
  2. Pappersfri redovisning
  3. Lön samt tid-och projektrapportering i samma system som kund-och leverantörsfakturering, utlägg, bokföring och rapporter
  4. Tre dedikerade ekonomer som arbetar proaktivt och vet vad ert företag behöver samt support med svar inom 24 h
  5. En smidig app för att fotografera kvitton och rapportera tid på projekt eller frånvaro
  6. Möjlighet att skapa smarta integrationer via vårt öppna API

Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur PE skulle kunna hjälpa er att få realtidsuppdaterade beslutsunderlag och en ekonomitjänst som håller för tillväxt!

Kontakta PE