Nyfiken på PE?

BOKA EN DEMO MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med 5 anställda och uppåt att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

Tillbaka
Start / Kundcase / Mevisio växer globalt med PE Accounting

Mevisio växer globalt med PE Accounting

Apr 14, 2023 5:04:09 PM

4 MIN LÄSTID

Mevisio växer snabbt och insåg att de hade växt ur sitt tidigare affärssystem. Att ha tillgång till data för att kunna fatta snabba och välgrundade beslut var något som saknades i deras tidigare lösning. De ville lägga grunden för en automatiserad och realtidsuppdaterad ekonomilösning och så började resan tillsammans med PE Accounting.  Mevisio1

Att ha ett system som kan växa tillsammans med verksamheten stod högt på önskelistan när Marcus Wejderot, VD på Saas-bolaget Mevisio, valde PE Accounting som ekonomilösning. 

Det har märkts tydligt under de senaste åren att våra behov förändras i takt med vår snabba tillväxt, berättar Marcus. Vi siktar på att dubbla antalet anställda varje år de kommande åren, och vi behövde en ekonomilösning som kunde stötta oss under den resan. 

Ett ekonomisystem för konsulttunga SaaS-bolag 

Mevisio är en digital plattform som ger organisationer större kontroll över det dagliga arbetet. Mevisio tar Lean-metodiken in i den digitala eran genom sin interaktiva plattform för visualisering och samarbete. Det gör att kunderna får total kontroll över de dagliga uppgifterna och kan samordna hela organisationens målsättningar.  

För ungefär två år sedan, innan de började använda PE Accounting, använde sig Mevisio av ett annat populärt affärssystem. Dock upplevde de att det fanns utmaningar med systemet som inte gick att lösas på ett optimalt sätt.

Vi hade ett affärssystem innan PE, men vår utmaning var att ha uppdaterad information i ekonomisystemet, menar Marcus. Vi hade inte tillgång till den typen av rapportering, och därför kunde vi inte dra så snabba eller pricksäkra insikter av vår data. Dessutom var våra processer inte så automatiserade som de hade kunnat vara.  

Mevisio insåg att de behövde ett mer effektivt sätt att arbeta på. Genom att sätta bättre processer för att följa upp och kategorisera kostnader, kunde Mevisio arbeta mer snabbfotat och pricksäkert utifrån datan. 

Direkt när jag såg vilka funktioner som fanns i PE Accounting så kändes det väldigt lockande, berättar Marcus. För att vara ett SaaS-bolag så är vi väldigt konsulttunga, och att kunna göra egna rapporter runt till exempel timmar eller cashflow, och kunna följa det här i realtid är väldigt intressant för oss. 

Mevisio2PE Accounting är viktig i tillväxtresan 

För ett snabbväxande bolag som Mevisio är det viktigt att ha system som kan skala upp tillsammans med bolaget. 

Om vi tittar bakåt ett par år så har det skiftat väldigt mycket kring vilka behov och KPI:er som är högst prioriterat för oss. Det har ändrats i takt med att vi har vuxit. Vi ville ha en lösning som skulle passa oss lika bra om 4-5 år. En lösning som kunde stötta oss under vår tillväxtresa.   

En viktig aspekt och fördel med att ha rätt ekonomisystem är att kunna snappa upp avvikelser och dra rätt insikter. Detta var något som Mevisio inte kunnat göra tillräckligt snabbt med tidigare lösning. 

Det går inte att dra slutsatser 1-2 månader senare, utan vi vill se trender och avvikelser i ett tidigt skede för att kunna agera på dem snabbt, menar Marcus. Idag ser vi en mycket större tillgänglighet i våra siffror än vad vi gjorde innan tack vare rapporter och dashboards i PE. Det är väldigt värdefullt.  

Vägen mot att bli en global Enterprise-produkt 

Idag har Mevisio användare i över 50 länder, och planen är att fortsätta sin internationella expansion.  

Vi siktar på att dubbla antalet anställda och växa vår licensaffär under kommande året, både i Sverige och i andra länder. Förutom att växa ekonomiskt och med nya medarbetare så vill vi också utveckla vår produkt och bli en ännu bättre Enterprise-lösning för våra riktigt stora kunder, avslutar Marcus med. 

Läs gärna mer om Mevisio och deras verksamhet på https://www.mevisio.se/  

 

Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur PE skulle kunna hjälpa er att få liveuppdaterade beslutsunderlag och en ekonomitjänst som håller för tillväxt! 

JAG VILL ARBETA MER AUTOMATISERAT