Nyfiken på PE?

BOKA EN DEMO MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med 5 anställda och uppåt att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

Webinar - Den nya ekonomifunktionen

07 juni, 2021

Hur ser den nya ekonomifunktionen ut?

Vilka fördelar kan du som VD eller ekonomiansvarig få av att ställa om ekonomifunktionen med ökat stöd av teknik? Vilken plats har människan i den nya tidens ekonomifunktion? Hur påverkas vår stress, möjlighet att bidra med värde och förmåga att ta beslut? Och vad krävs egentligen för att ställa om?Vi sände en paneldiskussion live från SEB:s studio där vi tog upp flera frågeställningar kring hur den nya tidens ekonomifunktion ser ut. Du kan se den inspelade versionen även nu i efterhand, när du vill.

Se inspelning

Paneldiskussionen är riktad till dig som är VD eller ansvarig för ekonomi i tjänsteföretag med omkring 5 till 500 anställda eller har som avsikt att skala upp till motsvarande storlek.

Målet med live-sändningen var att du ska få inspiration kring vad som är möjligt nu och framöver för att ha en konkurrenskraftig ekonomifunktion.

Några av de frågor vi tar upp under paneldiskussionen

 • Hur påverkar den tekniska utvecklingen ekonomifunktionen?
 • Vilka förberedelser krävs för att kunna ställa om?
 • Vilka fördelar finns för dig som är VD eller ekonomiansvarig?
 • Hur påverkas ekonomiorganisationen?
 • Vad kan ledning och styrelse få ut av den nya ekonomifunktionen?
 • Realtid, risker, stress, beslutsunderlag och kontroll. Vad är det stora värdet av att ställa om?
 • Hur samarbetar bank och ekonomisystem för att din ekonomifunktion ska kunna ta del av utvecklingen?

Vi som delar våra erfarenheter

Elin Lundström, CFO på CRM-systemet Upsales som bland annat varit med och tagit Upsales till börsen och utsetts till en av Sveriges supertalanger av Veckans Affärer. Elin arbetar i framkant med att just optimera ekonomifunktionen med hjälp av teknik och processer.

Björn Lantz, Koncern-VD för IT-koncernen byBrick som arbetar med IT, management och kommunikation. Björns passion är att alltid hitta rätt balans mellan just människor och teknik för att kunna hålla rätt fokus och få både människor och idéer att växa. En del i det arbetat har varit att dra nytta av teknik och processer för att kunna fokusera helt på det som driver koncernen framåt.

Simon Model, Implementation Manager på PE Accounting som under flera år fokuserat uteslutande på att hjälpa hundratals företag ställa om sin ekonomifunktion till mer automatiserad och helt digital.

Alexander Glaerum, Affärsutvecklare Corporate Markets på SEB. Fokuserar på partnersamarbeten inom affärsystemsområdet med målsättningen att tillsammans driva utvecklingen i en riktning som förenklar för Sveriges företag.

Moderator:
Magnus Serratusell Wallin, Brand & Communication Specialist på PE Accounting

Värd:
Fredrik Josefsson, Head of Entrepreneurs and High Growth at SEB.

Se inspelning
vilka är PE Accounting?

 • PE Accounting erbjuder en kombination av redovisningstjänst med hög personlig servicenivå och egenutvecklat molnbaserat ekonomisystem med direkt koppling till banken.
 • Bokslut, deklarationer, support och löpande stöd från redovisningskonsulter dedikerade just ditt bolag ingår, allt till en fast månadskostnad.

 • Resultatet blir att allt går att sköta i ett och samma system samt bättre beslutsunderlag, kontroll över ekonomin och minskade kostnader i tid och pengar för administration.

 • Sedan 2019 är SEB delägare i PE Accounting med fokus på samarbete kring tekniska innovationer som förenklar för företag.

 • När PE grundades 2011 var vi först i Sverige med ett ekonomisystem och tjänst med fullt fokus på automatisering.

 • Vi är specialiserade på tjänsteföretag med 5 till 500 anställda och har fler än 800 företag som kunder och omkring 20.000 användare.