Nyfiken på PE?

BOKA EN DEMO MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med 5 anställda och uppåt att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

Coronainfo mars/april 2021

Av Emma Rehnström

3 MIN LÄSTID

Emma_coronastod_pask_800-1Det oförändrade coronaläget gör att det hela tiden kommer nya uppdateringar kring de stödåtgärder som finns. Här är två viktiga punkter som det är bra om du känner till just nu.

Omställningsstöd föreslås även för maj-juni 2021

På grund av rådande omständigheter har regeringen lämnat ytterligare förslag på utökade möjligheter för företag att ta del utav omställningsstödet. Ett stöd som finns för företag som har tappat mer än 30% av sin omsättning under en specifik period i förhållande till samma period 2019.

Sedan tidigare har EU-kommissionen godkänt att stödet ska finnas tillgängligt för mars och april. Ansökan om omställningsstöd för mars månad öppnar efter påsk, den 6 april. Möjligheten att ansöka om stödet för april månad öppnar den 3 maj. Ansökan görs direkt via Mina sidor hos Skatteverket.

Skatteverkets datum för ansökan

Stödperiod

Sista dag för ansökan

augusti-oktober 2020

30 april 2021

november-december 2020

30 april 2021

januari-februari 2021

30 april 2021

mars 2021 (ansökan öppnar 6 april kl 12.00)

30 juni 2021

april 2021 (ansökan öppnar 3 maj kl 12.00)

30 juni 2021

 

I och med det oförändrade läget i landet så kom det den 24 mars ytterligare förslag från regeringen om att utöka stödet så att det kommer finnas tillgängligt även för maj och juni 2021. Precis som tidigare måste stödet godkännas av EU-kommissionen före ikraftträdandet.

Hos Skatteverket hittar du mer information om de olika perioder det går att ansöka om stöd för och mer information om villkoren för stödet.

Fortsatta möjligheter till korttidspermittering 

Regeringen har tidigare under mars månad också beslutat att inte göra den tidigare planerade nedtrappningen av korttidspermitteringen. Till och med sista juni kommer den ligga kvar på samma nivå som nu och möjligheten kommer därmed finnas kvar för att permittera de anställda upp till 80%. Den tidigare planen var att börja trappa ner stödet från 1 maj men det skjuts nu på framtiden. Den 29 mars öppnar ansökan hos Tillväxtverket för att få stöd för korttidspermitteringen och det kommer då vara möjligt att söka stödet retroaktivt, från den 1 december 2020. I och med att stödnivåerna nu ligger kvar på samma nivå till och med sista juni så är det totalt sju månader med detta stöd som går att få, från 1 december 2020 till och med 30 juni 2021. För mer information om stödet för korttidspermittering återfinns hos Tillväxtverket.