BOKA IN EN DEMO
MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med omkring 5 till 500 anställda att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

Konsultbolagets chatbot "pratar" med ekonomisystemet

Av Magnus Wallin

3 MIN LÄSTID

Iteams chatbot hjälper anställda tidrapportera och skapar fakturor direkt i ekonomisystemet

Digitaliseringsbyrån Iteam som är omskrivna för sitt engagemang kring e-kronan och artificiell intelligens vill med chatboten Mållgan skapa en digital arbetskollega. Genom att integrera bland annat prisade ekonomisystemet PE Accounting, Iteams planeringssystem och Google Calendar kan Mållgan påminna och avlasta medarbetarna med tidrapporteringen. Effekten blir snabbare och mer korrekt underlag för fakturor och bokföring. Tid som annars skulle gått åt för tidrapportering kan nu läggas på kreativa värdeskapande insatser för kunderna.

iteam chatbot to pe accounting

Många konsultbyråer är beroende av tidrapportering för att kunna skapa korrekta kundfakturor. Det blir ofta en tidsödande och trist administration och risken för fel är stor. Det är grunden till Iteams projekt att utveckla en chatbot som tar itu med det som är tråkigt – men viktigt.

”Vi vill till en början komma åt utmaningen med att många av våra kollegor inte kommer sig för att rapportera tid förrän i sista minuten. Alla som arbetat som konsult på timbasis har stor förståelse för att det lätt blir så. Vi på Iteam är dock övertygade om att smart, nytänkande, innovativ teknik kan ändra på det. Dessutom vill vi utforska och förädla vår kompetens med konkret tillämpning av artificiell intelligens. Vi vill helt enkelt skapa en chatbot som lär sig över tid och förstår precis vad som behöver göras. Genom att vi alltid väljer system som går att integrera med varandra som ekonomisystemet PE Accounting och vårt affärssystem Izone har vi skapat ett eget ekosystem där vi kan experimentera och i princip göra vad som helst. Kreativitet är det enda som sätter gränserna,” berättar Hans Rollman, Vice VD på Iteam.

Mållgan används idag av Iteams egna konsulter och tanken är bl.a. att inspirera kunder och prospekt att utveckla liknande tjänster – enligt samma filosofi – för att hantera sånt som är vitalt för just deras affär. Mållgan kommer dessutom ha förmågan att lära sig av historik och kan få en personlighet som anpassas efter den som använder chatboten. För att allt ska hänga ihop har Iteam skapat ett API som låter Slack, planeringstjänsten 10kft, affärssystemet Izone, Google Calendar och ekonomisystemet PE Accounting ”tala” med varandra. Den mjuka dialogen med chatboten ska upplevas rolig, inspirerande och proaktiv – den ska andas Iteam när det gäller språkets tonalitet, timing och professionalism. 


Olle Rydqvist, CEO på PE Accounting som är integrerade med Iteams chatbot kommenterar; ”Iteam har förmågan att se styrkan i olika system och förstå hur de kan samverka för att bli kraftfullare. Alla kan inte vara bäst på allt helt enkelt. Vi på PE Accounting har byggt ett eget ekonomisystem från grunden med ett öppet API just för att vi tror att vi ska skapa ännu större värde för våra kunder tillsammans med andra och fortfarande säkerställa att allt blir rätt i slutändan.”

Om Iteam

Iteam digitaliserar företag och organisationer genom strategi, kod och kultur. Fokus är på innovativa tekniska lösningar som skapar värde, gör något bra för samhället och låter alla deltagare ha roligt längs vägen. Bland kunderna återfinns bland annat med Telenor/ Vimla, Arbetsförmedlingen, Stena Recycling och SEB. Iteam har utsetts till Di Gasell 20187 och finns med på Veckans Affärers Superföretagarlista 2016, 2017 och 2018.

Läs mer om Iteam

Om PE Accounting

PE Accounting gör det möjligt för företagsledning och ekonomiansvariga att ha total kontroll över siffrorna och följa hur det går för företaget live, var de än befinner sig. PE Accounting hanterar allt ifrån fakturor, tid- och projektrapportering och utlägg till löner och rapporter. Tjänsten är fullt skalbar för företag med 5 till 500 anställda. Systemet sköter det mesta och specialister på ekonomi och system ingår som rådgivare och support. Allt till ett fast pris per månad. PE Accounting är optimerat för tjänsteföretag och har bland annat växande företag som Trustly, Kvadrat, Castra, Doctrin och Iteam som kunder.

Läs mer om integrationer med PE Accounting och vårt öppna API

Mer läsning kring tillväxt och ekonomi för konsultbolag