Nyfiken på PE?

BOKA EN DEMO MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med 5 anställda och uppåt att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

Hitta lönsam tillväxt i en lågkonjunktur - Tillväxttips #3

Av PE Accounting

2 MIN LÄSTID

Webinar lönsamhet-1

Hitta lönsam tillväxt i en lågkonjunktur – ja, hur HITTAR du det egentligen? → Tillväxttipset # 3 👇

💸 Kassaflödesanalys!

Vart tar dina pengar vägen? Ju tydligare och mer uppdaterade siffror du har, desto snabbare kan du agera. Ha koll på detaljerna för att säkra kassan och snabbt identifiera trender med hjälp av en kassaflödesanalys. 

Genom att ta fram en detaljerad kassaflödesanalys, gärna kvartalsvis, kan du hålla koll på vart pengarna faktiskt tar vägen. Investerar vi som planerat eller försvinner pengarna någon annanstans? En kassaflödesanalys är ett bra verktyg för att hålla koll på trender och kunna fatta grundade beslut baserade på data. 

Åtgärder du kan vidta baserat på en kassaflödesanalys:

👉 Få underlag för att förhandla med leverantörer och kunder om exempelvis förlängd betaltid till leverantörer och kortare betaltid för kunder. På så sätt kan du minska gapet mellan leverans och tillgängliga pengar på banken.

👉 Se om kunder faktiskt betalar i tid och isåfall undersöka detta vidare för att identifiera och hantera kunder som regelbundet missar betalningar. Att exempelvis stoppa leveransen till en kund hjälper dig att inte ligga ute med pengar och motiverar kunden att betala i tid nästa gång. 

👉 Ta datadrivna beslut vid budgeteringen – Är det tomt i kassan och vart tar pengarna vägen? Vad binder kapital i verksamheten och vilka trender påverkar likviditeten? Genom att analysera kassaflöden kan du identifiera perioder som historiskt sett haft kassaunderskott eller överskott, vilket möjliggör bättre resursallokering och strategisk planering.

En kassaflödesanalys hjälper dig helt enkelt att få en tydlig bild av likviditeten, planera och budgetera mer effektivt, utvärdera lönsamheten och fatta beslut baserade på ekonomiska realiteter.

Vill du veta mer om kassaflödesanalys och få fler tillväxttips? Ta en titt på vårt webinar där panelen, bestående av Måns Alfven från Alfvén & DidriksonElin Lundström från Upsales och Sofie Ovesen från PE Accounting, diskuterar lönsam tillväxt i lågkonjunktur!