Nyfiken på PE?

BOKA EN DEMO MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med 5 anställda och uppåt att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

Entreprenörsgalan 2020 sponsras av PE Accounting

Av Magnus Wallin

4 MIN LÄSTID

Entreprenörsgalan 2020!

Äntligen! Traditionsenligt sponsrar vi årets  Entreprenörsgala som går av stapeln för 19:e året i rad och drivs av Founders Alliance! 

I år kommer Entreprenörsgalan direktsändas från Berns i Stockholm den 24 september och samlar över 300 av Sveriges främsta bolagsgrundare för att fira entreprenörskapet och inspireras av varandra i sju lokaler i Malmö, Göteborg och Stockholm.

För att uppmuntra till långsiktigt ägande och uthållighet uppmärksammar Founders Alliance nytt från och med årets gala varje steg på entreprenörsresan. Utmärkelsen Årsringarna tilldelas de främsta grundarna i sex utvecklingsfaser; från den unga grundaren, genom alla faser av bolagets tillväxt, till den grundare som genom en livsinsats har utvecklat ett eller flera bolag, och som är en god förebild för andra grundare.

Vinnarna, män och kvinnor, i varje kategori utses under galadagen, av kvalificerade entreprenörer som juryledamöter, och tar emot priset Årsringarna i guld och silver på Entreprenörsgalan.

Under PE Accountings tillväxtresa har medlemmar av Founders Alliance varit bland de första som varit med och drivit utvecklingen av våra tjänster framåt. Både system och tjänst formades på så vis med entreprenören helt i fokus.

foundersalliance_800pxl

Redovisningsbyrå, bokföring online och egenutvecklat affärssystem. Founders Alliance medlemmar vågade satsa på något nytt!

Sedan starten 2010 har PE Accountings vision varit att ge entreprenörer, företagsledare och ekonomichefer en möjlighet till kontroll i ekonomin, effektiva och förenklade processer och uppdaterade beslutsunderlag. Övertygelsen var då som nu att i slutändan bygger detta mer framgångsrika och lönsamma bolag. Tack vare modiga företagsgrundare från Founders Alliance som vågade prova en helt ny typ av ekonomitjänst, lägga all sin bokföring online och välja en redovisningsbyrå som också utvecklar ett eget affärssystem började PE Accounting att växa. 

PE Accountings grundare hittade inspiration i Founders Alliance nätverk

056_PE_Accounting_Gruppbild_BWAndreas Granstedt (i mitten) grundade PE Accounting tillsammans med Olle Rydqvist (till vänster) och Matthias Hjalmarsson.

Andreas Granstedt berättar om hur han först kom i kontakt med Founders Alliance och hur det har hjälpt honom och PE Accounting.

Jag blev medbjuden till ett Founders Alliance event av en kontakt. Jag hamnade av misstag vid samma bord som en rad av mina förebilder. Personer som samtliga grundat stora framgångsrika Svenska företag. Det var för mig en otroligt inspirerande och viktig upplevelse. Jag valde sedan att gå med i Founders Alliance och har haft stor nytta av det nätverk jag byggt upp i samband med Founders Alliance träffar. Samtliga Founders Alliance medlemmar har grundat ett bolag som omsätter minst 5 mkr och alla har gått igenom liknande processer i sitt entreprenörskap. Jag har helt prestigelöst kunnat bolla frågor kring alltifrån företagskultur, ledarskap, säljorganisation, expansion med mera. Det har alltid funnit flera som redan gjort det jag vill göra och jag har kunnat hitta min egen väg med deras erfarenheter som stöd. En positiv effekt för mig har också varit att många tipsat varandra om att de ska prata med mig om de har frågor kring redovisning, bokföring och system. Det har i många fall varit avgörande för att Founders Alliance medlemmar ska våga prova en helt ny typ av ekonomitjänst som PE Accounting.

Läs om finalisterna för Årets Grundare 2020

För att uppmuntra till långsiktigt, uthålligt och jämställt ägande uppmärksammar Founders Alliance från och med i år, kvinnor och män i varje steg på entreprenörsresan och korar vinnare i flera kategorier; från den unga grundaren, genom alla faser av bolagets tillväxt, till den grundare som genom en livsinsats har utvecklat ett eller flera bolag, och som är en utvald förebild för andra grundare, berättar Founders Alliance på sin egen sida om årets Entreprenörsgala.

Utöver Årets Grundare delas även priser ut i kategorierna Årets Förebildsgrundare och Årets Unga Entreprenör.  Läs mer om finalisterna på Founders Alliance egen artikel.

Vill du veta mer om PE Accounting?

Vi har sedan starten 2011 bland annat vuxit med många Founders Alliance medlemmars bolag, men även med många andra. Totalt har vi idag fler än 750 bolag och 20.000 användare av vår kombination av ekonomisystem och redovisningstjänst. De minsta kunderna har omkring 5 anställda och de största fler än 500. 

En stor fördel som många brukar lyfta är att allt som rör bolagets ekonomi går att sköta i ett och samma ekonomisystem istället för fler. Vi ligger även längst fram när det gäller automatiserad redovisning och redan idag gör vårt system det mesta av de repetitiva uppgifter som vanligtvis är förknippade med redovisning och ekonomi.