Nyfiken på PE?

BOKA EN DEMO MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med 5 anställda och uppåt att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

Automatiserad lönekartläggning - ett viktigt kliv mot hållbart företagande

Av Hanna Nätt-Falkäng

1 MIN LÄSTID

ollecitatetLönekartläggning är inget nytt för HR- och löneavdelningar, men skapar oftast mycket mer jobb och kan verka vara en oöverstiglig uppgift i att få fram korrekt data. Nu lanserar PE Accounting ytterligare en revolutionerande automatiserad tjänst som ger dig lönekartläggningen i ditt bolag, inklusive en benchmark med andra PE kunder. 

Redan 2008 blev det lagstadgat att man som arbetsgivare behöver kartlägga löneskillnader mellan könen som utför lika eller likvärdigt arbete. Diskrimineringsombudsmannen kräver att arbetsgivaren både ska kartlägga och analysera, dvs. hur lönerna är satta samt en genomgång av nuvarande löneläge. Om du dessutom är ett företag med 10 eller fler anställda måste denna process dokumenteras. 

PE Accountings kunder kan nu kartlägga med ett enkelt knapptryck i systemet, exportera ut filen för dokumentation och i tillägg analysera kartläggningen genom att jämföra med andra PE kunder. 

”Lönekartläggningen är ytterligare ett steg i automationsresan för PE Accountings kunder. Nu kan man som kund lägga mer tid på att analysera data och agera, istället för att jaga in korrekt data”, menar Olle Rydqvist, medgrundare på PE Accounting. "Dessutom tar man ett rejält kliv mot att bli en jämställd arbetsgivare, vilket är positivt för hela bolagets hållbarhetstänk." 

För mer information, kontakta:

Olle Rydqvist, co-founder på PE Accounting

olle.rydqvist@accounting.pe

 

Läs mer om lönekartläggning