Nyfiken på PE?

BOKA EN DEMO MED EN AV VÅRA EXPERTER

Vi är riktigt bra på att hjälpa tjänsteföretag med 5 anställda och uppåt att automatisera sina ekonomiprocesser i vårt system. Hör av dig och berätta om dina utmaningar så hjälper vi dig.

PE Accounting tar upp kampen mot administrationskrävande koncernredovisning!

Av Jenny Alfvén

2 MIN LÄSTID

jenny_demo_koncern_2021
Koncernredovisning kräver mycket kunskap och stora mängder tid. Rapporter tas fram i efterhand och är svåra att använda för löpande beslut. För att en gång för alla ändra på det har vi utvecklat den första helautomatiserade och liveuppdaterade koncernredovisningsmodulen för tjänstebolag i PE Accounting med omkring 5-500 anställda. En helt unik möjlighet att följa din koncerns siffror live med stöd av automatiserade processer. Vi har kunnat utveckla den tack vare att allt i vårt egenutvecklade affärs-/ekonomisystem är byggt från grunden för automatisering och att våra kunder kan sköta allt i ett och samma system och tjänst. Det här är bara början på något riktigt stort!
/Jenny Alfvén, Produktchef, PE Accounting
 

Se vår demo, läs en guide eller fråga oss direkt

Du kan nu se vår inspelade release (modulen gick live 1 november 2020) och få en tydlig bild av vad som är möjligt nu och framöver. Vi har även sammanställt en enkel guide som ger en tydlig överblick över vad som är möjligt. Du får förstås även gärna höra av dig så berättar vi närmare vad som är möjligt idag och framöver.

Är du redan PE Accounting kund och vill veta mer? Kontakta dina konsulter så får du hjälp direkt.

Se demo, guide eller boka möte

vilka är PE Accounting?

Med PE Accounting kan du sköta allt som rör ekonomin i ett och samma affärs-/ekonomisystem med hög automatiseringsgrad. Dedikerade ekonomer för just ditt bolag ingår och sköter bokslut, deklarationer och löpande support. Du fokuserar helt på kärnverksamheten och vet dessutom hur det går för företaget, precis när och var som helst. Allt till en fast månadskostnad.

PE Accounting är specialiserade på tjänsteföretag i storleken 5-500 (och större) anställda och har idag fler än 800 bolag som kunder och 20.000 användare. 

Vad finns nu i koncernredovisningsmodulen?

  • Resultat- och balansrapporter som uppdateras live med drill down funktionalitet
  • Tydlig och enkel vy för löpande koncernavstämning
  • Koncernstruktur och automatiska processer kopplat till aktieboken
  • Koncerninterna transaktioner
  • Enkel hantering för avskrivningar av Goodwill
  • Möjlighet att styra kontoplan och kategorier från moderbolaget

Vad kommer framöver i koncernredovisningsmodulen?

  • Stöd för att kunna ställa ut fakturor till koncernbolag, så kallat "Intercompany Expense".
  • Stöd för utländska koncernbolag och bolag som inte finns i PE.

Se demo, guide eller boka möte

Varför är det viktigt att automatisera koncernredovisningen nu?

koncernredovisning_peaccounting_release_1200x627

Vår vision har sedan starten varit att kunna automatisera redovisningen så att det blir ett uppdaterat beslutsunderlag istället för myndighetsrapportering. Det gör att mer resurser kan ägnas åt värdeskapande aktiviteter istället för manuell administration. Denna nyhet driver utvecklingen ett steg närmare det målet. Vi har ju lyckats med den löpande redovisningen på bolagsnivå så nu ökar vi takten och tar ett grepp om koncernredovisningen också. Jag tror det är extremt viktigt att den här förändringen kommer nu när så många företag inser hur snabbt saker kan vända. Det blir helt enkelt nödvändigt att ha kontroll i realtid även på koncernnivå, förklarar Olle Rydqvist, medgrundare, PE Accounting.

Det stora värdet är att allt uppdateras live utifrån siffrorna från samtliga bolag du har i PE Accounting och allt går att följa ner till minsta lilla detalj. Du får en helt unik möjlighet att följa din koncern och se allt som sker precis idag och inte vänta upp till ett år till nästa koncernredovisningstillfälle. Det här blir extra kraftfullt för dig som är Controller, VD och Ekonomichef som kan ägna mer tid åt analys och beslut istället för utredningar och rapporter förklarar Jenny Alfvén, Produktchef, PE Accounting.

Se demo, guide eller boka möte